Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ATX 40 - JBL Ti600 - czy Koda 702

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam znowu problem, wcześniej pisłałem o tuningu swoich Jamo i skutecznie mi to odradziliśmy. Teraz zastanawiam się na kupnem, narazie niestety budżetowych frontów - JBL ATX 40 za 1000 zł w sklepie, bądź z wystawki JBL Ti600. Na forum znalazłem dużo informacji o Kodach 702, że warto i tak dalej a o ATX 40, że to szajs. O JBL Ti 600, nie znalazłem ani słowa. Sprzedawcy twierdzą że kody to III liga i ni warto. No i teraz sam już nie wiem. Słuchałem oba modele JBL i Ti600 wypadły w moim mniemaniu zdecydowanie lepiej pod każdym względem. Tylko nie wiem co z tymi Kodami, czy rzeczywiście to pudełka składane w Chinach. Jeszcze raz proszę o radę.

Pozdr

Grzesik

https://www.audiostereo.pl/topic/8020-jbl-atx-40-jbl-ti600-czy-koda-702/

Wiem, że masz Kody Elfan, tylko, że F51. Mam Yamahę 440, wiem, że to niska klasa, ale nawet ona zasługuje na coś lepszego niż Jamo Studio 180. Zatem radzisz jednak brać Kody - tymbardziej, że po 1 maja będą jeszcze tańsze niż 840 zł, które ustaliłem z dealerem. Może wtedy wezmę F51. Czy one są w czymś lepsze od 702, chodzi oczywiście o parametry techniczne a nie wrażenia subiektywne.

grzesik

nie patrz na parametry techniczne kolumn bo one nic nie mówia o jakości dźwięku - np. są małe kolumnienki za kilka- kilkanasie tysięcy z pasmem przenoszenia od 60 Hz do 20 Khz a są też welkie skrzynie za kilkaset zl z pasmem 35Hz-20Khz patrząc na dane techniczne powiedziałbyś że te za kilka stów sa lepsze ale jakbyś posłuchał jednych i drugich nie miałbyś wątpliwości które są lepsze a p danych technicznych byś zapomniał :) po prostu z jednych usłyszysz muzyką a z drugich jazgot (choc może w szerszym paśmie) to tyle.

pozdro

powiedz grzesik że jak ktos na tym forum powie że np KODA 702 to szmelc to ich nie kupisz choc tobie pasuje ich brzmienie.mi w sklepie mówili:Wharfedale do 640 nie pasuje a Koda AV 702 jest bardziej muzykalna i jak myślisz co wybrałem??

co do 440 to sprzęt jest oki od tego modelu można już łyknąć oferte Yamahy szłyszałem ten amplik w akcji

dzięki za komentarze, zatem muszę poprostu posłuchać w jakiś sposób tych 702, tylko że w Olsztynie jest to prawie nie możliwe.

Pozdrawiam i dzięki za rady, chyba rzeczywiście za bardzo sugeruję sią marką.

grzesik odnosnie parametrów technicznych to wytłumaczył Ci to kelmens,to ze kolumny są mniejsze i mają węższe pasmo jak i głośniki mają mniejsze to nie znaczy że beda gorsze,np moje fronty w porównaniu z tymi AV702 wypadają raczej skromniej,bo i głosniki mają mniejsze i obudowy jak chyba pasmo nikich tonów mniejsze,a dla mnie grają lepiej od 702,jak Ci odpowiada brzmienie nie takie jak w większości serii AV,czyli z mniejszym basem i bardziej kontrolowanym, a bardziej wyrazną srednicą ,przestrzenia,to polecam te fronty co ja mam,oczywiście po wczesnijszym przesłuchaniu,i ja napewno nie wezme takiej odpowiedzialnosci że Ci z góry powiem jakiej marki sprzęt kupić,posłuchasz sam ocenisz i będzie super,bo to by było dziwne jak bym Ci powiedział że najlepsze sa np moje fronty i żadne nie mają szans i koniec,wiec oceń sam i będzie super a tu na forum to ja tylko moge Ci coś podpowiedziec.POZDRO

P.S i nie wiem czy jest możliwosc kupna frontów F51 luzem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.