Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie laptop-kino domowe.

Tomszek521

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż chce podłączyć laptopa z kinem domowym. W laptopie mam wejście Audio, mikforonowe i słuchawkowe, a w kinie domowym tylko liniowe. Już łączyłem ze sobą obydwa sprzęty, wiem że dziięk jest stereofoniczny, ale gra na wszystkich głośnikach w kinie. Ponieważ mogą grać Sourand, lub normalnie czysto. I gdy podłączyłem (Pożyczyłem kabelek od kolegi za jakieś 12 zł) dźwięk był kiepskiej jakości. Fakt były to mp3, ale jak nagrywam je na płytę jakoś jest o niebo lepsza. I z tym związane jest moje pytanie: Gdy zakupię lepszy kabelek jack-Cinch np taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To czy jakoś będzie lepsza ? Głównie słucham muzyki na kinie domowym, jest to 4 letni sprzęt i mi w zupełności wystarcza, ale nagrywanie płyt mija się z celem ponieważ ciągle coś złapę na internecie nowego. Takie odtwarzanie z laptopa byłoby wygodniejsze. Moja karta dźwiękowa obsługuje 5.1.

Błędny link wstawiłem, przepraszam. Ten jest działający:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W laptopie masz WYJSCIE audio nie wejście. Mówisz, że jest lepiej po nagraniu na płytę, ale gdzie tą płytę odtwarzasz i w jakim formacie nagrana jest płyta?

Jeśli to nagrałeś w foramacie audio CD (gdzie "rozdzielczość" nagrania wynosi - 1411kbps) a słuchasz nadal z cr-romu kompa to słyszysz różnicę w jakości spowodowanej "upakowaniem" pliku. MP3-ki mają "rozdzielczość przeważnie 128kbps (lub 192... max 320kbps). Chodź i tak z gowna bicza nie ukręcisz i jak raz skompresowane to już "po ptokach". Jest duża różnica pomiędzy nagraniami na oryginalnej płycie a mp3 i tu pies pogrzebany. Jak sie chce mieć dobrą jakość to tylko oryginalne płyty.

Jeśli tą poprawę słyszysz przy odtwarzaniu tej płyty w odtwarzaczu dvd (bez różnicy czy płyta w formacie mp3 czy audio cd), nie w komputerze, to znaczy, że masz dvd które lepiej/inaczej gra (?). W takim wypadku może należało by się bawić w wymianę karty muzycznej.

Co do kabla, jako że to połączenie analogowe (tak zakładam) to na pewno jest różnica między kablami, i lepiej mieć lepszy niż gorszy. A czy ten jest dobry? Na papierku (czytaj wg producenta) jest okej.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.