Skocz do zawartości
IGNORED

AudioMaster Quality Recording

Synyster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę kupić nagrywarkę CD z funkcja AudioMaster Quality Recording bądź Advenced AudioMaster Quality Recording. Nie mogę znaleźć żadnego egzemplarza czy to Yamaha czy też Plextor. Proszę o jakieś namiary albo linki.

https://www.audiostereo.pl/topic/80348-audiomaster-quality-recording/

Witam, chcę kupić nagrywarkę CD z funkcja AudioMaster Quality Recording bądź Advenced AudioMaster Quality Recording. Nie mogę znaleźć żadnego egzemplarza czy to Yamaha czy też Plextor. Proszę o jakieś namiary albo linki.

Witam, Yamaha to już niestety tylko allegro lub ebay, ja kupiłem swoją na ebay we Włoszech używka ale w idealnym stanie w dodatku zewnętrzną i taką polecam. Plextora chyba kupisz w komputroniku ale nie jestem pewien.

• 2 miesiące później...

Szukam dobrej nagrywarki właśnie pod CD Audio i niestety chyba już takowe nie istnieją. Yamahy nie kupię bo ma swoje lata i nie wiadomo co z laserem a Plextor premium już nie jest produkowany. Co teraz :D Ten Liteon zda egzamin?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?? Czy lepiej jakiegoś zwykłego Plextora...jak ktoś ma namiar na Plextora Premium 1/2 poproszę o info z góry dzięki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla Plextora już dawno inni produkują nagrywarki. Kupno Premium to loteria. Nie wiadomo ile chodził, a i czas swoje robi. Ogłoszenia typu nowa, itd wsadź między bajki. To regenerowane napędy z oryginałem mające niewiele wspólnego. Ten litek to też niewiadoma. "Podobno" leżał w magazynie (a nawet jeśli tak to nie wiadomo w jakich warunkach).

Nowa nagrywarka to 60-80 zł. Zepsuje się to wyrzucasz i kupujesz nową.

Ok dzięki za rade kupiłem nowego liteona iHAS224 i teraz mam 3 pytanka.

1.Jaką prędkością najlepiej nagrywać na Verbatimach

2.Czy przy nagrywaniu stosować resampling w foobarze do wav 44100 i nagrać w nero czy zostawić flac tak jest jest i w nero bezpośrednio nagrać cd audio

3.Jak nagrywać CD Audio jeśli mam format Studio Master 24/96khz

Ad1. Zależy jakie to Verbatimy. Generalnie wypal i sprawdź błędy. Naj,mniej powinno być ich kiedy nagrywasz w przedziale 8x-24x (optymalna prędkość wybierz metodą prób i błędów).

Ad2. Nic nie przerabiaj. Jeśli Nero sobie nie poradzi, użyj np darmowego Burrrn.

Ad3. Nie mam pojęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.