Skocz do zawartości
IGNORED

2 kolumny do 1000 PLN

xxx22

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić amplituner Yamaha RXV 440. Do niego chciałbym z czasem złożyć zestaw kina domowego. Interesuje mnie sluchanie muzyki jak i ogladanie filmów ze wskazaniem na to pierwsze. Pomieszczenie ma około 20 m2 i na początek chciałbym kupić w miarę przyzwoite dwie kolumny(używane), których cena nie przekracza 1000 PLN i które będą w przyszłości wykorzystane do zestawu 5.1 . Szukałem podobnych wątków na forum ale nic nie znalazłem. Proszę o opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/8046-2-kolumny-do-1000-pln/

Pomyśl o Dali 104 lub ich nstępcy Dali 505. Ich zaletą ( szczególnie 104)w tej cenie jest granie ,własnym bardzo przyjemnym dźwiękiem , niezależnie od jakości podłączonej elektroniki. Mają wysoką skuteczność (104-ki) , więc z wysterowaniem nie powinno być problemu. Dobrze się komponują z japońskimi wynalazkami ,oczywiście dźwiękowo.

Co do reszty nie wypowiadam się, kino mnie nie interesuje w tej chwili wogóle :).

Do Yamahy 440 bardzo dobrze pasuja glosniki B&W ale obawiam sie iz za 1tys ciezko Ci bedzie znalesc wystarczajaco mocne fronty (no moze uzywane 602). System oparty na serii 600 jest bardzo chwalony zwlaszcza z Yamaha w kinie domowym.

Pomysl takze nad uzywanymi Tannoy seria Mercury (M), juz nie produkowane ale uzywki M4 mozna za ok tys zdobyc i jak poczytasz w dziale opinie to nic lepszego nie kupic (chociaz niewiem jak to z Yamaha zagra).

Ja mam na zbyciu fronty Eltaxa za 60% tego co chcesz wydac, zobacz w dziale ogloszenia. Zestaw dedykowany głownie do kina. Zadna rewelacja ale nowe i cena bardzo dobra. Jak cos to pisz na priv by nie zasmiecac forum.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.