Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy !!! Ciężki wybór....sony/dynamics

s??onik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do wyboru w podobnej cenie dwa zestawy i nie wiem ktory wybrac...do mieszkania poniżej średniej wielkości :)

Prosze o opinie.... wacham sie pomiedzy :

SONY SA 30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moge miec za 1400 zł

lub

DYNAMICS P500

Ukryta Zawartość

1400 zł

Pozdrawiam!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przemiawia za tym solidnośc wykonania,dobór materiałów,lepsze jakościowo kolumny,i przez to dzwięk,oddzelne elementy a nie wszystko w jednym,lepiej sie prezentuje,bardziej powaznie a nie jak zabawka,i jest wyrobem koncernu Gold Sky Inc. który nie zdziera z klienta każdej złotówki jak koncern sony i oferuje o wiele lepszy stosunek cena/jakości w porównaniu do sony, a zresztą sam wygląd mówi za siebie.POZDRO

P.S a mówi to posiadacz odtwarzacza sony no ale to tylko odtwarzacz na szczęscie,w czym sony raczej jest dobre:)

POZDRO

Jak rozumiem fakt ze sony sa 30 kosztuje w media markt 2200 zł a te 1400 zł to w sumie duza obnizka ... dlatego zastanawialem sie nad taka "okazja", natomiast dynamic nie znalem jezeli chodzi o firme :( Czy parametrami wychodzi lepiej w dynamic???Kompletnie sie nie znam :((

słuchaj parametry to nie wszystko choć też są ważne,ale ten zestaw dynamics z wiadomych przyczyna gra lepiej choc ja go nawet nie słyszałem ale jak bym miał wybierac jak ty to na oko bym brał i nie zastanawiał bym sie wogóle,i parametry dynamics ma lepsze od tego sony,i co najwazniejsze same kolumny sa zdecydowanie lepsze,powiem Ci że miałem kiedyś satelity sony z serii PASCAL raczej lepsze od tych choć też plastiki ale grały fatalnie w kinie jakoś uszło ale miałem ampli i dvd i to raczej był o wiele lepszy zestaw od tego więc jak to moje grało słabo to co dopiero ten zestawik.

zgadzam się z elfanem - tym bardziej że czytałem gdzieś bardzo pochlebne opinie nt. tego dynamicsa - to na prawdę nie jest zła firma - robi na pewno dużo lepsze kolumny od sony (który właściwie nie robi kolumn). Poszukaj też w wyszukiwarce na tym forum może znajdziesz jakieś opinie - mysle że jest to jedna z lepszych rzeczy jakie można kupić za te pieniądze.

aaaa znazlazlem i chyba sie zdecyduje :

Amplituner dvd koda DRA 660 plus głośniki AM-911 1420 zł

Warto ???

Ukryta Zawartość

i głośniki AM-911

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ja dobrze rozumiem, że zarówno koda 660, jak i te głośniki mają wbudowane wzmacniacze? Bo jeżeli tak, to łączenie tych zestawów jest trochę bez sensu, skoro w każdym z nich płaci się za wzmacniacz, a wykorzysta tylko jeden...

Jeżeli upierasz się na amplituner DVD w obudowie slim, to chociaż uzupełnij go jakimś możliwym zestawem głośników... albo w ogóle kup na razie tylko dwie kolumny, za to chociaż średniej jakości. Na tyły podłącz sobie cokolwiek, albo w ogóle nic. Tyły, centralny i suba dokupisz później... potrwa to dłużej, ale nie będziesz żałował pieniędzy wydanych na pomalowane na srebrno plastkiowe barachło.

jak już coś to bardziej takie zestawik

Ukryta Zawartość

to już napewno zagra zupełnie inaczej od tych wcześniejszych propozycji,i muzyki jakoś mozna posłuchać więc warto te 450 zł dołorzyć.POZDRO

P.S a co do tej drugiej porpozycji to raczej nie trafiona bo po co 2 wzmacniacze:) bardziej już dvd z dekoderami będzie taniej

POZDRO

Ukryta Zawartość

jest lepszy,ale pytanie po co wydawac 500zł? jak juz coś to ten zestaw

Ukryta Zawartość

zaoszczędzisz te 500zł,ale zastanów sie czy nie lepiej dołorzyć te 450zł i miec o wiele lepszy zestaw,który Ci zaproponowałem wczesniej

Ukryta Zawartość

Hmmm ciekawe. Wiesz co pospieszylem sie :(( Kupilem ten za 1420 zł, ale rzeczywiscie rewelacja to nie jest z tymi głośnikami :) Jestem w stanie dopłacić na ten lepszy.... myslicie ze jak jutro zadzwonie i bede chciał dopłacić na lepsze głośniki a sprzet bede miał zapakowany tak jak fabryka nakazała to zgodza sie ???

Pozdrawiam

Słonik :(

no to bardzo błyskawiczna decyzja;) ale raczej powinni wymienić,jesli będzie legancko zapakowane,i jak mówisz sam ze nie za super to brzmi to co dopiero jak byś kupił tego sony to bys chyba przez okno wyrzucił:)) więc wymien na te lepsze kolumny i rozkoszuj się poprawnym brzmieniem a nie popurkiwaniem:) POZDRO

Jeszcze dzis rozstawie je odpowiednio i poczytam instrukcje, ale mam wrazenie ze graja jednak jak glosniki z kompa..... ogladne matrixa i zdecyduje....no chyba ze sklep nie wymieni to zdecyduje kompletnie za mnie :)

Swoja droga powinno byc gdzies napisane ze na 2 dni daja do testu :)) Co innego brzmienie w sklepie w zamknietym specjalnie pomieszczeniu, a co innego u siebie w domu :)))

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.