Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie taki 24/32 bitowiec latwiej [precyzyjniej]obslug.mniejsza informacje.

DAC dacowi nierowny to inna zecz.Z PCM 17 XX najbardziej lubilem 1710,ale to stare czasy.A PCM1702 w roznych konfiguracjach gral kiepsko.Ale pamietac trza o czesto kiepskich interfeisach!

Duzym plusem w poprawnym wykonaniu jest upakowanie w 1 chipie calego dac'a cyfra nielubi dlugich polaczen!

A i wewnetrzny qartz tez jest lepszy od zewn.Bo podlega wspolnym dryftom temp.i w czasie produkcji podlega korekcji[laser trimming].

Powolutku chlopaki.Proponuje poobserwowac watek.

Tym przyjemniejsze bedzie obalenie mitow i legend.

Na poczatek wypozycze sprzet do Audiopunktu w Warszawie, i przygotoje egzemplarz do prezentacji.

Teraz mam duzo roboty...... cierpliwosci....

Tak to chyba wygląda (niezbyt zachęcająco...)

[obrazekLUKASZ-117365_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

By bylo ciekawiej ma wpelni cyfrowa regulacje poziomu sygn.wyjsciowego !

Tak naprawde to Manty maja normalna cene!Za ekskluzywna obudowe mozna doplacic z 500 do 1000ZL jako full wypas,ale nie kilka czy kilkanascie kilo keszu....

Własnie - ile kosztuje taka modyfikacja? I czy w ramach półprzemysłowego przerabiania moznaby kupic od Ciebie juz premeblowane bebechy bez obudowy ? (jest paskudna a ja mam swoją ;) Albo chociaż tę część analogową - albo wysłac bebechy do modyfikacji - jeśli to sa przeóbki w w gotowych układach?

pozdr.

A tu wiecej szczegółów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Darek----Jesteś wstrętna MAŁPA i tyle.Przez tyle lat nic się nie zmieniłeś.Sam zacząłeś ten temat ,no to go podsumuj.Cały czas same ogólniki i nic więcej.Jak zacząłeś się grzebać w tym temacie,to go skończ.Myślę, że podsumowania typu,ale fajnie gra nikogo nie interesują.Proszę napisać w jaki sposób do tego doszedłeś.

Ps.-----Zarobek i tak uzyskasz na swoich osobistych konstrukcjach.

właśnie przetestowałem Mantę 002 w dupermarkecie . Znaczy tylko włączyłem do sieci i nacisnąłem open - opadła płytka osłaniająca i wyjechała tacka - wcisnąłem zamykanie i powracająca szuflada zahaczyła ząbkami o osłaniającą płytkę . Szuflada wjechała o własnych siłach ale podskakując na ząbkach co nie wygląda to dobrze. Ale można łatwo usprawnić. Można np wyrwać klapke osłaniającą ;-) Albo zrobić nową obudowę obudowy - skoro to taki cymes to za 400 zł tez ludzie kupią ;-)

Ja biore pod uwage 001.Drobne usprawnionka nalezy zrobic.

W swoich[ wyjsciowych] filtrach stosoje BB.OPA1632.wpelni sym.scalak po 1 szt na strone.[opcja XLR].

Nie moge powiedziedz jakie sprzety zabil,to juz zrobia sami zainteresowani.

Do Warszawy pozycze Fadeoverowi za tydzien,sadze ze on w Zetce dobrze wymeczy kota!

Troche w zyciu sprzetu sluchalem ale w szczegolnosci na klasyce mozna poznac wysoka jakosc DAC w 001.

Jest to niezwykle doznanie,nawet na Tannoyah M2 ktore mimo ograniczen graja bardzo naturalnie.

Jest to inna jakosc przekazu,nic w tym dzwieku nie wkurza..... a chce sie sluchac.

Mialem cd Naima 3[stara],robionego Studera 727 i wiele innych klockow ale do 001 niemaja co podchodzic.... czy musze wiecej dodac?!

-> darkul, ja to chętnie przetestuję, mam nadzieję, że warto będzie poświęcić temu trochę czasu, tylko daj ;-) Mieszkam blisko ;-))

Jutro zadryndam, bo tylko co wróciłem z całodniowego spotkania w Wa-wie.

(Pal55 powiedział, że musimy przesłuchać wszystkie jego płyty, bo inaczej nas nie wypuści, to i siedzieliśmy jak trusie do końca ;-)

Pozdr.

Nieruszana 001 i tak jest lepsza od 454 pod kazdym wzgledem!Teraz kurcze tego 454 nikt niechce.

Robiona 001 mnie wkurzyla a mam troche teraz niezlych cd/dvd i troche innym wspolczuje.Sam jestem zaskoczony bo nawet za platforme w ok.2000ZL nic niewidze ciekawego?!

no dobrze to chyba zaryzykuje jak się okaże że to kicha to dsprzedam za pólceny strata nie bedzie bolesna o wrażeniech nie omieszkam napisać - czy przewidujesz możliwość załatwiania przeróbki wysyłkowo ? a tak w ogóle to może podaj jakiś e-mail albo gg.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.