Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AMPLITUNERZE YAMAHA....

karki

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak koda nie .. to jakie głośniki w mniejwięcej tych wymiarach , w tej cenie i broń boże podłogowe (za h*ja niemam miejsca w pokuju na podłogówki) no i napiszcie jakiego leprzego ampa z dobrym tunerem w tej cenie co ta Yamaszka >>>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozatym Avathar jak te głośniki maja niedynamicznie grać skoro mają suba ty chyba je słyszałeś bez suba

PS Pozatym postaw sobie suba w kącie pokoju byle nie przy nośnej bo co ściane ro***erdoli ;-)

karki naprawde nie ma co słuchac Avathara!! gośc kompletnie nie zna sie na sprzecie i wprowadza tylko zamęt,nie zwracaj na niego uwagi bo gość naprawe bredzi,wiec takiego omijac z daleka,on tylko wypatruje co ja pisze i umie tylko wychwalac swoje i nic poza tym,choć sam mi wmawia że ja tak robie,ale bez przestady!!! to co ten koles robić to istne buraczenie!! wiec omijac z daleka,a co do wyboru ampli i kolumn to nie przejuj sie tym co tu na forum wygaduja,czyli tymi kłutniami,posłuchaj sobie tego sprzetu sam i wtedy dokonaj wyboru i nie sugeruj sie opiniami innych,to pomaga ale tylko zorientowac sie mniej wiecej w konkretnych modelach,i to było by na tyle,i naprawde Avathara omijaj z daleka,koles kompletnie nie zna sie na sprzecie audio,sam przyznał że miał wczesniej kasprzaka i był lepszy od yamahy;) wiec jak mozna sie znac jak tylko swój sprzet sie słuchało i nic poza tym!!wiec ostrzegam;)POZDRO

P.S i kto powiedział ze 640 ma słaby tuner??? ma dobry tuner w swym przedziale cenowym i tyle,nie powiedział bym ze denon czy h/k czy onkyo ma lepszy w tej cenie,może sie myle bo na to akurat mało uwagi zwracałem przy kupnie;)

Karki - jak juz chcesz pisac wulgaryzmu cutat - "za h*ja niemam miejsca" to pisz to chociaż według prawideł naszej pisowni. ch*ja sie pisze przez "CH" a nie mam pisze się osobno.

Czy sadzicie ze zastosowanie do Yamahy 640 kolumn z troche wyzszej poleczki niz Koda, Tannoy nie przyniesie korzysci?

Mam tu na mysli Acoustic Energy Evo 3 czy JM LAB Chorusy 714. A moze to wywalanie forsy w bloto bo wiele wiecej sie nie osiagnie.

Jakies sugestie?

Moim zdaniem osiągnie się, i to więcej niż wielu się wydaje. Yamahy grają przejrzyście, neutralnie choć twardo - i można z nich sporo wyciągnąć inwestując w dobre, lekko ocieplone głośniki. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wiele negatywnych opinii o elektronice tej firmy wynika z faktu, że jej fani często uzupełniają sobie zestaw tanimi głośnikami, na które wydali niewiele więcej niż na amplituner i DVD - i jak te ampy mają rozwinąć skrzydła? Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że to jakość kolumn jest absolutną podstawą dobrego systemu, i dopiero na drugim miejscu stoi elektronika.

Sam do ortodoksyjnych fanów Yamahy się zdecydowanie nie zaliczam - moją planuję niedługo wymienić na harmana, lubię ciepłe granie - ale i śmieszą mnie wrzaski ludzi, którzy Y odsądzają od czci i wiary.

ja tam mam kody po modyfikacji i yamaszka skrzydła rozwineła:) ale nie twierdze też że jak bym kupił 3 razy droższe kolumny i oczywiście takie co dobrze z yamahą grają to było by to samo,to oczywiste że było by lepiej,a co do zwolennikow yamahy to też to mnie smieszy,chociaz jestem zadowolony z tego ampli yamahy i nie kiedy na forum to oznajmiam;) to nie jestem jakimś zapaleńcem co tylko yamaha i yamaha,jak by tak było to bym miał od ampli po kolumny tylko yamahe,a tak nie jest:) POZDRO

Swiete slowa, Spilner. Mnie tez smiesza, wiecej - zenuja. Podobnie jak balwochwalcze pienia swiezo upieczonych Yamaholubow.

Co do glosnikow, jest prosty wzor dla chcacych wysiagnac dobry efekt, a nie chcacych sie przesadnie wysilac intelektualnie. Kolumny powinny byc dwa razy drozsze niz wzmak. I fajnie o tym pomyslec, kupujac sprzet z nie-najnizszej polki.

Skoro głosniki mają być 2 razy droższe od ampli to musiałbym dac za głośniki ponad 3 tys ;-)

zostane raczej przy kodzie , pasuje mi ich wygląd , rozmiary no i parametry muszę ich jeszcze posłuchać

PS czy ktoś wię gdzie można takie głosniki znaleźć w okolicy Bielska B ?

(za wszystkie wulgaryzmy w postach z góry sorry;-)

Mariusz wiem że jest wyszukiwarka,przyznam sie,lubie swój ampli,ale nie bez przesady,nie jeden raz powiedziałem że każdy ma swój gust i trzeba przed kupnem posłuchac,wiec taki zapaleniec to ze mnie raczej nie jest:)POZDRO

Marusz no tak wszystko ok ale poza jednym:

"No to jak koda nie .. to jakie głośniki w mniejwięcej tych wymiarach , w tej cenie i broń boże podłogowe (za h*ja niemam miejsca w pokuju na podłogówki"

wiec koda 702 odpada:)

No tak, Pozdro, o przepraszam, Elfan, jestem gapa. Rzeczywiscie - cos tam bylo o podlogowcach i jakims chuju, a ja kontekstu nie zalapalem. Sorki, Bycze Karki, ale wiecej Ci nie pomoge bo tego zestawu Kody z monitorami na frontach (703?) nie sluchalem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.