Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner slim do 140mm wysokości

jarasnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dawno mnie na tym forum nie było, wracam z dość dziwnym problemem. Moja Yamaha rx-v457 ma około 160mm wysokości i nie mieści się w nowych mebelkach które żonka zakupiła. Przestrzeń dostępna to 145mm na styk! To skłoniło mnie do zastanowienia się nad wymianą jamaszki na coś nowszego, a raczej niższego ;-). Szybki przegląd i szału nie ma, w przedziale budżetowym raczej kiepsko. Wpadł mi w oko Maranz NR1501 za około 1400zł ale może coś taniej zaproponujecie? Używany w stanie dobrym też jest brany pod uwagę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie stawiaj w meblach na styk!Tak jak kolega radził min.5 a najlepiej 10 cm.Spójrz na górna pokrywę tego ampli i wyciągnij wnioski.Jak zostawisz za mało miejsca to twoim następnym postem będzie zapytanie dlaczego ampli się grzeje.

Pozdrawiam

Panowie bez przesady, przy podanym modelu Marantza będzie około 4cm luzu. Obecny mój zestaw razem z rx-v ma ze 2cm luzu i nic się nie dzieje już od wielu lat. Jak bym stosował to co producenci sugerują to bym musiał ściany poprzestawiać. Oczywiście mniejsza cyrkulacja zawsze jest gorsza od większej ale nie katuje sprzętu a i częstotliwość używania mogła by być większa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.