Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo integra dx-6850 R1...zna ktoś?

rc24

Rekomendowane odpowiedzi

miał ktoś ten sprzęt ? bo ja wyczytałem na jego temat naprawde dobre opinie.-podobno porównywalnie gra do yamahy cdx-1030!. właśnie mam taki w domu(od wczoraj..i się zastanawiam czy go sobie nie zostawić....piękny stan z pilotem)...pozdrawiam michał

https://www.audiostereo.pl/topic/8099-onkyo-integra-dx-6850-r1zna-kto%C5%9B/
  • 1 rok później...

Witam,

A mnie zastanawia jaka jest różnica pomiędzy DX6850 którego mogę zdobyć a DX6930 którego mam. Warto zamienić te CD, to znaczy czy 6850 zagra lepiej niż 6930?? Szybka odpowiedź mile widziana...

No i jak?? Nikt, mi nic a nic nie powie?? To na prawdę ważna sprawa dla mnie... Drodzy Państwo proszę o ocenę dla tych 2 modeli... czy warto zamienić?? Bo mogę się po prostu wymienić na te modele...

Hmm bardzo mi zależy na Waszej opinii, bo dziś miałem się wymienić jak coś z tym osobnikiem od DX-6850, a jak na razie zero odzewu. Wiem że może sam temat tej wiadomości nic niby nie mówi, ale nie chciałem zaśmiecać forum nowym tematem... Więc Czy Pomożecie?? Jakie są Wasze opinie??

>Audio-Nie-Fil,

6850 na pewno będzie starszy od 6930, ale też wyższej klasy, bo 6850 to już Integra, czyli prawie najwyższa półka Onkyo. Piszę 'prawie', bo poza 6850 w serii 68* były jeszcze lepsze od niego 6870 (różnica w tym że miała dwa transformatory) i 6890 (to był najwyższy model, ze zbalansowanymi wyjściami).

6850 ma:

+ solidną konstrukcję mechaniczną.

+ solidny napęd płyty.

+ 8 krotne nadpróbkowane i po dwa 18 bitowe zbalansowane DAC na kanał - można ładnie zrobić sobie zbalansowany tor wyjściowy.

+ sporo możliwości do upgrade'u (wzmacniacze operacyjne, kondensatory, zasilanie).

- bardzo trudno dostępny laser SPU3013.

- w przypadku robienia modyfikacji toru analogowego spore koszty - 6 podwójnych wzmacniaczy operacyjnych.

A co do grania się nie wypowiem, bo nie pamiętam już jak grał przed moimi modyfikacjami, których wykonałem całkiem sporo.

hififreak.wordpress.com

Hmm a to co Powiecie na temat DX-7211 zamiast DX-6850?? Czy tutaj na prawdę nie ma osób lubiących Onkyo?? Bo takie rozmowy tu prowadzicie o kablach za 3000zł, o wzmacniaczach za 10000zł i jakieś mam odczucia, jak by tu tylko śmietanka się zbierała a nie ma osób posiadających sprzęt ze średniej-niższej półki... hihi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Audio-nie-Fil - podobno wszystkim Technicsom i Pioneerom mowisz nie hehehe. Zrownanie tych obu firm to zenada i moze swiadczyc o zlym guscie a moze i o braku wiedzy... Ale do rzeczy - moja rada jest krotka: daj sobie spokoj z cdekami Onkyo - szkoda czasu. Zanim sie wypowiesz i napiszesz takie bzdety jak powyzej posluchaj Pioneera. Nawet przecietny cdek z serii 600 czy 700 bije na glowe te twoje wynalazki nawet z symbolem Integra ( dumnie brzmi hehe ). Wiem bo przesluchalem mnostwo klockow obu firm i swoja opinie wydaje na podstawie odsluchow.

A to co Powiesz na model Pioneer S702 i S605 ?? Który lepszy i czy wogóle wart uwagi?? Hmm co do Onkyo, to moje DX-6930 mnie zadowalało i porównywałem z H/K 720 i wybrałem Onkyo... :) Chodź aktualnie mam już oba... Ale należę do osób szukających i wiecznie coś ustawiam, przestawiam, podstawiam... :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I juz zaczynasz mowic z sensem:):):) A ja juz rozumiem skad takie preferencje... HK jak dla mnie w ogole nie gra i z dwojga zlego wybieram Onkyo. Z tych dwoch modeli ktore wymieniles stanowczo PD-S 702.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58280307

702 to klasyczna jednobitowka Pioneera z przetwornikiem PD 2028 A. Stable Platter dotyczy mechanizmu tzw odwroconej plyty a nie jittera jak pisze ten gostek zreszta ludzie czesto myla sobie fakty albo udaja ze sie znaja. I tak np jeden z allegrowiczow tak mnie rozbawil ze napisalem o nim tu:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=19184&all=1

Rzecz dotyczy oczywiscie PD-S 702. Tam masz wiecej info o nim. Generalnie to porzadny cdek i wole go od 605-tki bo mialem kiedys 604-ke. Gdzies kolo 1996 roku tuz po premierze. Za 300zl "kup teraz" to bierz w ciemno bo to nie sa pieniadze. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.