Skocz do zawartości
IGNORED

PC + Amplituner

ronn21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Zestaw:

przód: B&W 604 S2

tył: B^W 601 S2

centralny: LCR 60 S3

Amplituner: Rotel RSX-972

Kable: Audioquest Type 4, Przewód optyczny Prolink

Karta muz: Asus Xonar D1

Słuchawki: Creative Aurvana

Chciałbym połączyć komputer PC do amplitunera Rotel RSX-972 po kablu optycznym , pytanie brzmi

1. Czy Internal DAC w amplitunerze będzie jakościowo wystarczający aby nie obniżyć jakości całego zestawu, czy lepiej zastosować nie drogi DAC zewnętrzny (jeśli tak to jaki) cena do 600zł ?

2. Czy Sygnał stereo z np. FLAC/MP3 również będzie mogł być odtwarzany przez Amplituner w stereo po toslinku przez programy Foobar/Winamp?

3. W przyszłości chce kupić squeezebox lub jakiś Popcorn hour - czy takie rozwiązanie będzie dużo lepsze od PC ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/81149-pc-amplituner/

Zestaw:

przód: B&W 604 S2

tył: B^W 601 S2

centralny: LCR 60 S3

Amplituner: Rotel RSX-972

Kable: Audioquest Type 4, Przewód optyczny Prolink

Karta muz: Asus Xonar D1

Słuchawki: Creative Aurvana

Chciałbym połączyć komputer PC do amplitunera Rotel RSX-972 po kablu optycznym , pytanie brzmi

1. Czy Internal DAC w amplitunerze będzie jakościowo wystarczający aby nie obniżyć jakości całego zestawu, czy lepiej zastosować nie drogi DAC zewnętrzny (jeśli tak to jaki) cena do 600zł ?

2. Czy Sygnał stereo z np. FLAC/MP3 również będzie mogł być odtwarzany przez Amplituner w stereo po toslinku przez programy Foobar/Winamp?

3. W przyszłości chce kupić squeezebox lub jakiś Popcorn hour - czy takie rozwiązanie będzie dużo lepsze od PC ?

Pozdrawiam

2 . ja mam na chwile obecna podlaczony pc do wzmacniacza ax 900 i bez problemu odtwarzam flac przez winampa np . rozumiem ze chcesz ogladac filmy z pc tak ? wyswietlane na monitorze czy tv ? bo jak na tv to najlepiej dobra katra graficzna i hdmi a jesli masz optyczne wyjscie na pc to znaczy sie nie masz jakies zintegrowanej karty dzwiekowej tylko cos lepsiejszego . co do jakosci co lepsze i by straci na jakosci nie potrafie odpowiedziec bo nie probowalem

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/81149-pc-amplituner/#findComment-2166425
2 . ja mam na chwile obecna podlaczony pc do wzmacniacza ax 900 i bez problemu odtwarzam flac przez winampa np . rozumiem ze chcesz ogladac filmy z pc tak ? wyswietlane na monitorze czy tv ? bo jak na tv to najlepiej dobra katra graficzna i hdmi a jesli masz optyczne wyjscie na pc to znaczy sie nie masz jakies zintegrowanej karty dzwiekowej tylko cos lepsiejszego . co do jakosci co lepsze i by straci na jakosci nie potrafie odpowiedziec bo nie probowalem

Tak z tą rożnicą że chce odtwarzać muzyke jak i filmy po optical, nie po analogu. oczywiscie na TV 32'' do komputera też używam TV ,jednak amplituner nie posiada hdmi wiec tor audio po optical leci. Analog w tym temacie mnie nie interesuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/81149-pc-amplituner/#findComment-2166664

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.