Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza Yamaha DSP-AX1 na nowy - potrzebna pomoc !

alla883

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do wymiany swojego poczciwego wzmacniacza wielokanałowego Yamaha DSP-AX1 na jakąś nowszą konstrukcję.

Więcej info odnoś mojego staruszka dla osób nie znających tego modelu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem zainteresowany wymianą ze względu na brak nowych standardów - HDMI, dekoderów HD ...posiadam do tego głośniki Wharfedale Evo 5.1 (Fronty - Wharfedale Evo2-40).

Interesują mnie takie modele jak np. Denon AVR-3311 (głównie tym modelem) ; Marantz SR 7005 i inne modele z przedziału cenowego do około 6000 zł.

Bardzo zależy mi na dobrym STEREO !!! i tu moje pytanie: ma jakim poziomie grają modele tej klasy ? Mój wzmacniacz w końcu ma już dobre 10 lat - zakładam że nowsze modele powinny być lepsze, bardziej dopracowane.

Przy okazji proszę o info co najlepiej zgra się z moimi Wharfedale.

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sumie miałem podobny problem jak ty zastanawiając się nad wymiana Denona A1 SR ale to sprzet na lata i musiałbym wydać kupę kasy aby coś porównywalnego kupić. Rozwiązałem to w ten sposób, że kupiłem BLU RAY Cambridga z dekoderami i jest bajka. Denon forever. :)

Pozdrawiam

Paweł

Też sądzę że szkoda kasy na taki wydatek. Jeśli chodzi Ci o kodeki itp to daruj sobie bo i tak ogromna większość filmów jest w standardzie 5.1. Sam mam Yamahę dsp-ax2 i tak jak Twoja to kawał świetnego brzmieniowo klocka...spodziewam się że trudno teraz dostać coś w rozsądnej cenie godnego porównania z Yamahą. I dlatego właśnie nie mam najmniejszego zamiaru się jej pozbywać, dzięki wejściom optycznym masz cyfrowy dźwięk...nic wiecej nie potrzeba.

Wszystko zależy od tego,czy jesteś pierwszym włscicielem,jak tak i nie masz z nim problemów ,nic nie szwankuje to możesz go zostawić i do kompletu Yamaha BD-1067,ale jak masz już problemy z Yamahą to szybko ją sprzedaj.

a co ma piernik do wiatraka?

sorka, mój błąd...chodziło mi o to że do normalnego odsłuchu w zupełności wystarczają wbudowane dekodery w yamahę. A nie warto się przynajmniej według mnie bawić w dodatkowe rozszerzenia jakie mamy w nowych wzmacniaczach jak np 7.1 tylko po to żeby to mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.