Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR7400, problem z sub pre-out

gamar81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od miesiąca walczę i póki co przegrywam..Chciałbym uruchomić mój subwoofer aktywny podczas załączonej

opcji Pro logic w powyższym amplitunerze. W stereo i 5.1 sygnał wychodzi z amplitunera,

niestety w Pro logic - sub milczy. Ktoś ma może jakieś doświadczenia ? Testowane z dwoma subami aktywnymi (jamo d6sub, i diy na IRKU300)

Przestawiane w opcjach wszystko..zwrotnica w ampli ustawiona wysoko, poziom też wysoko - by zmusić sub'a do startu.

https://www.audiostereo.pl/topic/81200-marantz-sr7400-problem-z-sub-pre-out/

Sub działa w opcji Pro Logic Game, przy Movie i Music milczy. Ostatnio odkryłem,że działa przy ustawieniu (SPEAKERS SIZE: FRONT - SMALL), ale skutkuje to obcięciem pasma na kolumnach frontowych więc uważam to za półśrodek. Podaje parametry ustawień w jakich pracuje amplituner:

2-1 SPEAKER SIZE:

SUBWOOFER: YES

FRONT: LARGE

CENTER: LARGE

SURROUND L/R: SMALL

SURR. BACK: NONE

LPF/HPF: 80 Hz

BASS MIX: BOTH

4 SURROUND

SURR. MODE: PL II MOVIE

HT-EQ: ON

LFE LEVEL: ***

Nie wiem co jeszcze można by zmienić, próbowałem już wielu kombinacji.

Nie wiem czy Marantz tak ma bo u mnie też gra tylko w paru trybach pro-logic,w innych milczytez zmieniałem ustawienia i nic nie daje,ale czym się przejmujesz,pro-logic nie słucham tylko DTS HD,czy zwykły,pewnie do oglądania filmów z sat moze byc potrzebny ten tryb,ustaw w jakim ci hula i po problemie,nic nie zmienisz,mój to sr-6003.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.