Skocz do zawartości
IGNORED

Einbacher Audio

Masterplan

Rekomendowane odpowiedzi

Q-->Tak chodzi o synmetryzację.Wydaje mi się że nie znasz wielu starszych głosników i nie wiesz ,że wiele zacnych firm nadal produkuje.Rozejrzyj się w głośnikach profesjonalnych i studyjnych.Ja wielu nie znam ale wiem że pianki są równie chetnie stosowane w takich firmach.Poza tym resor zewnętrzny jest 2 razy mniej ważny od wewnętrznego.Strony producenta nie mam niestety.

tfu...symetryzacje oczywiście....A co do g..zdjęć to czy Ty kiedyś jakieś tu wkleiłeś,zeby oko nacieszyć innych forumowiczów?>

[obrazekLUKASZ-119403_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tfu...symetryzacje oczywiście....A co do g..zdjęć to czy Ty kiedyś jakieś tu wkleiłeś,zeby oko nacieszyć innych forumowiczów?>Co sadzicie o takich kulistych rozwiązaniach.Teoretycznie to bardzo mądre ale czy to w praktyce gra?

[obrazekLUKASZ-119404_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masterplan - czyżbys lubił cieszyć oko sprzętem??? Ja wolę słuchać muzyki. Ale wkleiłem coś. I żeby spawic radość Twoim oczom wkleję to ponownie (choć to zupełnie nie było apropos i dotyczyło całkiem innego tamatu). No ale przecież Tobie chodzi o cieszenie oczu :)))

[obrazekLUKASZ-119461_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda, że ładne??? A jakie ma Hi-Endowe kapsle - prawie jak Sonus Faber :))) Prawie fortepianowy lakier i rure błyszczącą rure ja dresiarska fura ;) No i podobne jest do kolumny a nie jak te gluty dinozaura - na zdjęciach powyżej :)))

pozdr.

No lakierowany dresik.Całkiem ładny wylot,jak w nowym srebrnym Passacie.Marketowy design w kiepskiej jakości żeby nie rzec gównianej jeśli chodzi o zdjęcie.TO chyba mialo być w układzi eD'Apollito ale chyba to bnie gra.Daleko im do fortepianowego lakieru Vienny,daleko im do designu KEfa.Nie wiem co to jest.Może mi podpowiesz.Pewnei jakaś podróba duńskiej szkoły.A tak w ogóle to bardzo lubie wygląd.Uwielbiam piekne kolumny i ciesze nimi oko.Sonusy sa piekne ale to typowo włoska sprawa.Kończy się na krzyczeniu.Zresztą podobnie jest z Tobą.Duzo krzyczysz mało wiesz.

Masterplan - może poszukaj moich wpisów a potem sie wypowiadaj na temat co wiem a co nie. Co do szkoły duńskiej to chyba masz na myśli szkołę specjalnej troski - przynajmniej w Polsce - bo tylko głupi kupi scany za 750zł.

Zdjęcie jest oczywiście gówniane - jak to z Internetu. A klolumienki naprawdę dobrze wyglądają. Lakier sie świeci na nich jak psu j..... W ostatnich modelach nie ma już tej odpustowej rury a terminale są wielkości naparstka każdy. A firma to KBRX albo jakieś VK

Co do Einbachera - i innych domowej roboty produktów - jakich jest wiele na rynku niemieckim (a przynajmniej kilka prawie no-name'ów widziałem). To takie wynalazki strugałem jakieś 15 lat temu. Więc jednak coś na ten temat wiem. I były na Tonsilach - zupełnie jak późniejsze kolumienki Einbachera ;) Więc nie robia na mnie wrażenia najtańsze głosniki Visatona ani tym bardziej wynalazki o dziwnych nazwach (Steinbach, Steinway?;) W kazdym razie nie chodze po salonch oglądac kolumn - meble kupuje gdzie indziej ;)

pozdr.

No tak VK czyli już wszystko wiem.a między EA a jakimś no -name albo konstruktorem typu DIY to jednak przepaść jest.Nie chce tu nikogo urażać ale często na tym forum wiele osób jest aby pokazać siebie i dziobać innych a ja nie po to umieszczałem tu info o EA.

Na razie międzu mną a EA jest taka róznica że ja robię dla siebie i słucham - podobnie jak moi znajomi. A kostrukcje EA widziałem raz i nawet tej kolumny nie chcieli podłaczyć w sklepie. Takie cuda jak Valker albo EkoBudTon (tak - było coś takiego nawet BEST to sprzedawał) równie często (czyli wcale) spotyka sie w sklepach.

Więc wyciągnij od EA jakieś dokładne informacje i zdjęcia jego konstrukcji, bo na razie dla mnie jest nieznany. I nie mam powodu sądzić że robi coś lepszego od każdego innego DIY.

pozdr.

ps - tak poza tym jest różnica między DIY a producentem - DIY może być lepszy ;)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.