Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon HK6100

konradmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Zbieram informacje na temat tego wzmacniacza(89-92rok produkcji,sprzed ery netu), najchętniej jakieś testy,opinie, mam go podłączonego z kolumienkami PHONAR micro2, nie jestem audiofilem, przesiadłem się z Technicsa Sa-ex700 z Altusami 300...jak dla mnie jest różnica ale basiku troszkę brak, dzięki za jakiekolwiek info..pozdrawiam, konrad

https://www.audiostereo.pl/topic/8163-harmankardon-hk6100/

Ja ostatnio zakupiłem podobny model: HK6500. Trochę informacji technicznych i instrukcję możesz znaleźć na stronie producenta korzystając z wyszukiwarki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też pytałem o swój model na forum w wątku nr 7575, ale wiele odpowiedzi nie było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/8163-harmankardon-hk6100/#findComment-118984
  • 6 lat później...

miałem ten klocek , grał na kolumnach onkyo 370 mk II, dobrze kontrolwany i nisko schodzący bas to jego duza zaleta , mało szczegółowy w wysokich tonach ,ale ma duzy zapas prądowy jak na wrunki domowe , gra naprwde dynamicxznie nawet przy wyzszych rejestrach,ogólnie polecam w cenie 150 zł - 200zł bo tak stoją na allegro , myśle ze niewiele, sie znajdzie w porónaniu cena jakośc , moim zdaniem leje wszystkie pionki , technicsy, yamachy, i inne grajki , które podaja 2x100 wat a w rzeczywistości jakies marne 35 wat w rma na kanal , ze znikoma rezerwą prądową , duszą sie przy ,jakims słabszym głosniku praktycznie zero dynamiki jakości , o detalach zapomnij , itd,, harmany podaja prwdziwe dane zero kłamstwa i naciągania klienta , jest 50 watt , to jest prawdziwe pełne 50 w rms i to sie czuje na nogawkach i nie tylko, także mysle ze na harmanie ciężko sie zawiesć , aczkolwiek, posiadam teraz marantza pm 6010 OSE , detalicznie i średnicą leje harmana , muzyka jest jak aksamit cieplutko mięcitko , fajnie jak jest cicho , ale jak chcesz za***ać porządnie , to juz jest lekkie uuuu, braki w kulturze i brakuje tego mięsa co harman , tu potwierdza sie schemat , w audio raczej nie mozna mieć wszystkiego , no chyba że od 5000 pln , ale i wto nie wieże zawsze coś bedzie nie halo , a to bo w rotelu są lepiej odseparowane dżwieki , a tu mi tego brakuje ale znowu jaki jaki wokal , i tak w koło macieja , temat nieskończoność , ale kocham to i moja zabawa z dzwiekiem chyba sie nie skończy nigdy pozdrawiam wszystkich audiomaniaków

https://www.audiostereo.pl/topic/8163-harmankardon-hk6100/#findComment-2095425

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.