Skocz do zawartości
IGNORED

dobry przenośny odtwarzacz cd

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

pogoda coraz lepsza zachęca do spacerów i wyjazdów na rower oraz na łono natury - cóz jednak mają zrobić maniacy którzy nawet wtedy tesknią za muzyką a sa przyzwyczajeni do przyzwoitej jakości dźwięku ? czy istnieje coś takiego jak w miarę dobrze grający przenośny odtwarzacz CD - i jakie do tego uzyć słuchawki ? wiem że to mało audiofilski temat ale przecież nawet audiofile czasem wychodzą z domu...

Piozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/8203-dobry-przeno%C5%9Bny-odtwarzacz-cd/

iRiver to stosunkowo droga firma specjalizująca się w przenośnych odtwarzaczach CD i MP3, których jakość dźwięku odbiega znacznie od głównego nurtu urządzeń przenośnych. Ich sprzęt jest adresowany raczej do wymagającego klienta, a w Polsce do niedawna dostępny był głównie na Allegro. Adres strony polskiego dystrybutora to www.iriver.pl.

Co do przenośnego sprzętu firm Sony i Panasonic - miałem tego dość dużo, zawsze wybierałem wysokie modele - i prawie zawsze mnie rozczarowywały. Uściślę - tak naprawdę ładnie grał tylko jeden bardzo stary discman sony, biednie wyposażony, ale zrobiony niezwykle solidnie i grający miękko i przestrzennie. W tej chwili ma już chyba z osiem lat i ledwo zipie, ale daje dobrą skalę porównawczą jaki chłam sprzedawany jest obecnie. Teraz przenośne sony grają podobnie jak panasoniki - płasko, sztucznie, z wycofaną średnicą, wyeksponowanymi wysokimi tonami i płytkim, przyciętym basem. Equalizery są dostosowane do tanich 'pchełek', i podbijają bas w okolicy 90 Hz. Podłączenie dobrych słuchawek nic nie daje, uwydatnia tylko dramatyczną bylejakość brzmienia.

Takie przyszły czasy, oszczędzają jak mogą. I to słychać.

• 5 miesięcy później...

A mam pytanie apropo przenosnego odtwarzacza CD Philips AX 7201. Otoz ostanio jest tego sporo na allegro w zwiazku z nagrodami Marlboro M-code (im wiecej wypalisz tym lepiej :-) W sklepie kosztuja do 600zł a na allegro koło 200zł. Czy ktoś słuchał tego CD? Czy brzmi to znosnie jak na przenosny odtwarzacz?

klemens! właśnie w ostatnim numerze hi-fi i muzyka były testy 7 diskmenów.wręcz sensacyjny jest:

panasonic sl-ct710-cena 679zł /ocena -bardzo dobra .odtwarza mp3 i ma pilota.wypadł najlepiej w teście

pozdrawiam.

Ja bym się także kierował tym testem, może są jeszcze jakieś. Diskmenów nie ma jak porównać. Idź do sklepu i powiedz, że chciałeś posłuchać. To tak, jakbyś rozmawiał z kosmitą, albo z krową na granicy. W teście w Hi-Fi wygrał Panasonic. Ja też mam Panasonica, tylko starego i dużo tańszego, ale z brzmienia jestem zadowolony.

• 3 tygodnie później...

_Cypis_ kupiłeś może wspomnianego Philipsa? A może ktoś inny jest jego posiadaczem? Nie potrafię go znaleźć w sklepie, a ceny na Allegro zachęcające. Mam kilka pytań do użytkowników AX 7201, więc proszę o odzew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.