Skocz do zawartości
IGNORED

Skatowałem swój sprzęt :)

fv

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie odsłuchałem (setny raz pewnie ale pierwszy raz w skupieniu na obecnym sprzęcie) album Roxette - Look Sharp z mp3. Na 'Sleeping Single' moje kolumny[1] przestawały momentami odgrywać gitarę basową bo za nisko schodziła :> A fortepian w 'Listen to your heart' to już kompletnie pomyłka. Znam ten album z bardzo wielu odsłuchów i uważam że mój sprzęt poniósł porażkę w zetknięciu z nim.

A Wy macie takie albumy przy których wasz sprzęt wysiada ? Jakie ? :)

Dodatkowo wyłapałem kilka fajnych potknięć kodeka mp3 i myślę że w ślepym teście odróżniłbym mp3 od tego cd (nie myślałem że trafię na drugi taki album[2]). Idę spać zadowolony z kolejnej motywacji do zakupu sprzętu i zmiany źródła muzyki :)

[1] napewno kolumny a nie mp3, algorytm kompresji mp3 nie przewiduje wycięcia ani filtrowania niskich pasm

[2] pierwszy to Master of Puppets metalliki, nie ma znanego mi stratnego kodeka który by nie wysiadał kompletnie przy tym albumie przy rozsądnym stopniu kompresji.

https://www.audiostereo.pl/topic/8233-skatowa%C5%82em-sw%C3%B3j-sprz%C4%99t/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.