Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V367 + BD-S667 Proszę o pomoc.

koliber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początku powiem że jestem laikiem w takich sprawach elektronicznych tym bardziej jak chce się coś podłączyć a nie ma się instrukcji ;/ ale o tym może innym razem.

Problem mój polega na tym że jestem z UK i dzisiaj kurier przywiózł mi z PL ten o to zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lecz problem jest taki że w kartonach wogole nie ma instrukcji jest tylko karta gwarancyjna i 2 piloty dzwoniłem już do PL facet ma mi to wysłać w przeciągu 2 tygodni ale kto by chciał tyle czekać tym bardziej że to już stoi ustawione i czeka tylko na podłączenie ,dlatego pisze tutaj do was bo myślę że ktoś mi będzie w stanie pomóc jak to podłączyć oraz jakimi przewodami naprawdę proszę o waszą pomoc bo się wogole na tym nie znam a chciał bym mieć już to za sobą szkoda żebym teraz czekał 2 tyg na instrukcję tak więc jeżeli jest ktoś kto by mi pomógł był bym bardzo wdzięczny dodam zdjęcia aby każdy mógł zobaczyć wejścia wzmacniacza dvd oraz tv

pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc .

post-35240-0-08217300-1305229217_thumb.jpg

post-35240-0-10343200-1305229254_thumb.jpg

post-35240-0-35867300-1305229382_thumb.jpg

post-35240-0-45049900-1305229416_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam więc tak zadaj sam sobie pytanie czy często ogladasz filmy czy nie jeżeli tak to kup 2 przewody hdmi jeden 0,5metra a drugi taki aby Ci wystarczył do telewizora. Więc tak:

1wariantBlu Raya podłącz po HDMI do amplitunera pod wejście BD/DVD nastepnie drugie HDMI podłacz pod wyjście HDMI out do obojętnie którego HDMI w tv.

2wariant Mozesz bezpośrednio podłączyć blu ray do tv jeżeli chcesz oglądać od czasu do czasu filmy a niechciałbyś włanczać ampli.Dzwiek w tedy drogą cyfrową Opticalem z blu raya do amplitunera pod wejście av1 w tedy musisz kupic jeden HDMI i Optical i sprawa załatwiona.

Tylko w wariancie pierwszym jak podłaczysz tak jak podałem to amplituner bezpośrednio odcina dzwięk do tv i puszcza tylko obraz.Który polecam??? Hmmm?? Zalezy od ciebie.Ja bym wybrał raczej to drógie dlaczego ??? bo jak chcę np słuchać radia to blu ray się automatycznie załancza i odwrotnie jeżlie byś chciał oglądać tylko film na tv to załaczy Ci się też amplituner samoczynnie więc zalezy co chcesz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.