Skocz do zawartości
IGNORED

proac studio 125 i system rotel 02

master66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z moim systemem. Obecny system to rotel RCD 02 i integra 02 na kolumnach proac studio 125. Podczas odsluchu w skepie bylo idealnie. Nisko schodzacy bas, stereofonia. Gora po prostu znakomita. Ale niestety w pokoju juz nie gra to tak jak w sklepie. Gora jest zbyt ostra. Jest jej po prostu za duzo. Co do reszty pasma to nie mam najmniejszych zastrzezen. Moze wspomne jeszcze o pokoju. Ma 20m. A co do kabli to calosc jest podpieta xlo ultra. Zarowno interkonekt jak i glosnikowe. Moze mial ktos podobny problem do mojego? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/8278-proac-studio-125-i-system-rotel-02/

Z tym niewolnikiem nie probowalem. Ale przestawialem je wielokrotnie i nie moglem znalezc zadowalajacego efektu. Teraz stoja w 100cm od tylniej sciany, 2.30m od siebie, skierowane o 0.5m od glowy. Myslalem moze o jakis ustrojach akustycznych. np abc soundlab?

Eee, tu tez sa specjalisci od malowania plyt mazakami...

Te "0.5m od glowy" to odleglosc od Twojej glowy do punktu zejscia osi? A jaka masz odleglosc sluchacza od linii kolumn?

Boje sie ze na agresywne gwizdki te super-ustrojstwa niewiele pomoga...

Cholerka, masz jak w podreczniku... Konczy mi sie repertuar... Moze ekstremalnie, "na jaskolke" - dostaw blizej do sciany, rozchyl zeby Ci przeciecie wyszlo ZA glowa (sam nie wierze w sukces :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.