Skocz do zawartości
IGNORED

źródło do poważniejszych słuchawek (K601, DT880, AD900, HD595/HD600, grado SR325i)

varamir

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że te informacje są bardzo nie sprecyzowane, ale mam zamiar przelecieć przez te słuchawki i potrzebuję źródła, które pokaże prawdziwe oblicze tego sprzętu. Chcę wydać optymalnie więc w grę wchodzą tańsze rozwiązania, jak i te droższe. Przede wszystkim moje wątpliwości sprowadzają się do pytania:

Czy np zestaw FiiO E7 + E9 da radę z takimi słuchawkami? Tak to wszystko w sumie wiem, zabawa zaczyna się od MX1 (choć lepiej brać yulonga U100), potem jest wspomniany neutralny zestaw od fiio, potem mamy Nuforce HDP/Yulong D100 (różnica w cenie i lekkim zabarwieniu neutralności, znowu z przewagą dla yulonga). Ogólnie FiiO pasował by o tyle, że gra neutralnie i z tego co czytam całkiem porządnie jak na te 700zł, a to z pkt widzenia opłacalności była by mocna rzecz (czytałem parę recek i opinii). Tylko pytanie, czy ten tandem da radę ze słuchawkami które wymieniłem (K601, DT880, AD900, HD595/HD600, grado 325i itd. - ogólnie przedział poniżej tysiaka za używki). Możliwe że skontaktuję się z mp3store i umówię się na odsłuchy, ale przed tym chciał bym zrobić wywiad o tym co myślicie, przede wszystkim o FiiO.

Pojawiła się też wizja wykorzystania mojego audiotraka hd2 jako DAC i osobnego wzmaczniacza. Oraz w ogóle osobno DAC i wzmacniacz. Ale że w temacie DAC'ów jestem słaby to proszę o pomoc...

zastanawiałem się nad PC Audio, ale tam widzę takie obeznanie w temacie że mi się odechciewa - na 99% strata czasu (jestem tam aktywny i poziom mnie przeraża. jak są osoby obeznane to rzadko są aktywne ;/). Może być stereo, ale jest równie naciągane co pc audio czy właśnie hi-end. ten ostatni chyba najlepiej pasuje. w końcu wybieram źródło do przesiewu z dolnej półki zaczynającej hi-end... Ale jak ktoś ma lepszy pomysł na dział niech śmiało mówi...

przegląd słuchawek których jestem ciekaw to też nieporozumienie? jestem ciekaw tych słuchawek i potrzebuję czegoś co wyciśnie conieco ze słuchawek. nie tyle ile się da, ale tyle żeby móc je w miarę ocenić. a jeśli to tyle co masz do wniesienia w temat to na prawdę doceniam :P

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

przegląd słuchawek których jestem ciekaw to też nieporozumienie? jestem ciekaw tych słuchawek i potrzebuję czegoś co wyciśnie conieco ze słuchawek. nie tyle ile się da, ale tyle żeby móc je w miarę ocenić. a jeśli to tyle co masz do wniesienia w temat to na prawdę doceniam :P

Na początek polecam słownik ortograficzny. Słuchawki klasy HD 600 potrzebują dobrego wzmacniacza słuchawkowego i wysokiej klasy źródła. Inaczej pokażą może 30% swoich możliwości. Najlepiej jak będzie to odtwarzacz CD/SACD z wyższej półki lub DAC klasy Audio Note.

dlatego prawdopodobnie i one i K601 wylądują na końcu kolejki... i dlatego też wsunąłem w listę HD598. a sugerowanie rzeczy oczywistych wychodzi Ci na prawdę perfekcyjnie...

jedno pytanie, gdzie ty tam widzisz błędy ortograficzne??

@edit: typowo źródłem jest PC, do niego potrzebuję DAC'a i wzmaka. obojętne w jakiej kombinacji.

P.S. coś czuję że będzie ciężko :P

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ranyyy wyłapałeś jedną z rzeczy których od lat nie ogarniam - pkt dla cb :PP

a wracając do słuchawek - bayery i HD600 na 99% wylatują z tego towarzystwa... reszta da radę z yulongiem D100?

@up nie lubię tamtego forum, ale chyba nie mam wyboru...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ranyyy wyłapałeś jedną z rzeczy których od lat nie ogarniam - pkt dla cb :PP

a wracając do słuchawek - bayery i HD600 na 99% wylatują z tego towarzystwa... reszta da radę z yulongiem D100?

@up nie lubię tamtego forum, ale chyba nie mam wyboru...

Wylatują bo? Są za słabe?

żeby je ogarnąć trzeba więcej wysiłku i nakładu finansowego niż mam ochotę zużyć.... no ale zobaczymy... akurat na senkach mi zależy. tak samo na grado i denonach (myślę o D2000) i to moje priorytety.

Na mp3store nie ma nikogo, kto ma jakieś doświadczenia z E9+E7.

Na headfonia.com jest napisane, że ten zestaw napędza bez problemu HD650.

Na mp3store nie ma nikogo, kto ma jakieś doświadczenia z E9+E7.

Jest wiele osób. I nie dam głowy, czy mp3store nie sprzedaje tego w swoich sklepach.

Zresztą w tym tygodniu może pojadę posłuchać, co to takiego te NuForce Icon HDP to przy okazji zobaczę i E9+E7, z tym, że to bardziej jest skrajna budżetówka niż hi-end ;)

Nie wie, mathu, co Ci powiedzieć ;) Najlepiej zapytaj google ;) Przecież nie odsyłałbym kolegi varamira, żeby szukał tam informacji, jakby ich tam nie było.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Mam Fiio e7+e9.Podpięte pod laptop (vaio) i AKG K530.

Częściej wykorzystuje pod wzmacniaczem i monitorach.

Bardzo polecam.Niedoceniony produkt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.