Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki 2.1?

Daisho

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postanowiłem kupić sobie głośniki komputerowe 2.1. Z góry uprzedzam że znam wszystkie minusy i zalety głośników komputerowych, wiem że podłączone kolumny do wzmacniacza były by lepsze ale nie mam po prostu na to miejsca i po prostu chce 2.1 komputerowe ;) Głośniki przede wszystkim do gier a następnie do filmów i muzyki. Jeśli chodzi o kryterium cenowe to sprawa ma się tak. Jeśli będą głośniki np. za 700zł ale będą one absolutnie warte swojej ceny to i takie wchodzą w gre. Chcę po prostu możliwie jak najlepsze za jak najlepszą cenę ;) Póki co po głowie chodzą mi takie modele jak:

- Harman Kardon 2.1 Soundsticks III

- Logitech Z-2300 THX

- Creative Gigaworks T3

zy ktoś może polecić jakieś inne lub zarekomendować te podane prze zemnie? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie opinie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/83225-jakie-g%C5%82o%C5%9Bniki-21/

Z wymienionej trójki najlepsze będą Creativy aczkolwiek jeżeli ich głównym przeznaczeniem mają być gry to nie lepiej rozejrzeć się za słuchawkami? No chyba, że tylko w grę wchodzi zestaw głośników. Do muzyki raczej żaden z powyższych zestawów nie będzie ideałem za te pieniądze, chyba, że lubisz bas, zdecydowanie dużo basu, szczególnie w zestawach Logitecha i Creative (HK nie słuchałem więc nie wiem jak to się zachowuje). Do gier i filmów jak najbardziej ;)

Najlepiej jakbyś się przeszedł po sklepach typu media markt, tam na pewno tego typu zestawy będą, więc będziesz ich mógł posłuchać. Poczytaj recenzje Logitechów i Creativów aczkolwiek Creative grają sporo lepiej moim zdaniem. A źródło jakieś masz? W sensie karta dźwiękowa/DAC?

To pole do popisu w grach i filmach raczej spore, teraz tylko przejść się po sklepach, poczytać recenzje i wybrać zestaw. Ewentualnie możesz się rozejrzeć jeszcze za Bose Companion 3 ale to używany zestaw bo nowy koło 1000zł.

I dodaj do obserwowanych Logitech Z-623 THX :)

Logitechy bym sobie odpuścił..Sam bas(wolny, dudniący nadający się do gier i filmów, ale nie do muzyki), kiepska średnica(jak skręcisz bas) i krzykliwe wysokie.

W tej kwocie to T3 Creativa lub Teufel Concetp 100 lub 200.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Logitechy bym sobie odpuścił..Sam bas(wolny, dudniący nadający się do gier i filmów, ale nie do muzyki), kiepska średnica(jak skręcisz bas) i krzykliwe wysokie.

W tej kwocie to T3 Creativa lub Teufel Concetp 100 lub 200.

a co sądzisz o tych Logitech Z-623 THX ? :)

Nie słuchałem, ale jak grają tak samo jak Z2300 to odpuść sobie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Poczytaj recki. Wg. wielu best buy w swojej kwocie.

miałem Creature III. grały bardzo przyzwoicie, raczej jak 2.0 niż 2.1. Ale nie są warte swojej ceny (ja miałem dzięki błędowi systemu za 250). No i subwoofer musi stać na wysokości satelitek... CO dla mnie było nie do przyjęcia i się z nimi pożegnałem.

Analogicznie będzie z SoudStick'sami.

Ja bym się jeszcze Teuflami zainteresował... wysyłają do Polski (UE ^^) za 20 euro. w sumie koszt tych głośników to 170euro czyli ~650zł. Jak dla mnie może to być warta uwagi zabawka, ale na razie nie mam ani czasu poczytać recek, ani kasy żeby kupić ;)

Teufele będą grać zdecydowanie najlepiej, aczkolwiek T3 mają większą moc, bodajże 80W razem a Teufele 65W ;)

Moim zdaniem warto dołożyć parę grosza i zamówić Concept 200 USB, satelitki mają dwudrożną konstrukcję, no i większa moc. Na pewno to najlepszy wybór ;)

Jakoś jestem bardziej przekonany co do głośników które można bezproblemowo dostać w PL. Z głośnikami mialem bardzo rożne przeżycia i wole móc gwarancję załatwić szybciej i bezproblemowo :) Dlatego odrzucam w ogóle propozycje ściągania głośników z innego kraju :)

A szkoda, więc jeżeli nie chcesz ściągać głośników z innego kraju, a używane nie wchodzą w grę więc chcąc nie chcąc jesteś skazany na Craetive, aczkolwiek nikt mi nie powie, że firma robiąca elektronikę użytkową typu Creative będzie w stanie zrobić coś co gra równie dobrze jak twór firmy, która zajmuje się wyłącznie produkcją głośników od iluś lat, w dodatku za podobne pieniądze. Moim zdaniem Creative jednak za bardzo się ceni, a T3 powinien być dobre 200zł tańszy ;)

A no szkoda, mam pełną świadomość jakie są tego plusy ale taka mentalność :) Dlatego chyba wybiore te T3 bo to chyba najlepsza opcja, ani logitechy ani Harman nie są aż takimi wielkimi konkurentami dla nich :) Powinien być tańszy to fakt, ale nie zmienia to faktu że i tak dużego wyboru i tak nie mam. Gdyby były do kupienia w PL to inna sprawa, ale niestety. A może mi ktoś tylko powiedzieć jak te głośniki (T3) wypadają np przy takim Genius SW-HF 5.1 5000?

5.1 w pewnym sensie się kupuje w zastąpieniu kina domowego, jeżeli nie potrzebujesz - nie kupuj. Do takiego systemu trzeba mieć raczej sporą przestrzeń by to wszystko dobrze zgrać, same Geniusy są dość dobrym wyborem i mają dobry stosunek jakości do ceny (w końcu niecałe 400zł) i w sumie można stwierdzić, że jeżeli ktoś koniecznie potrzebuje głośników 5.1 to Geniusy nie będą miały sobie równych w swojej cenie. Aczkolwiek na pewno T3 to zupełnie inna bajka, można stwierdzić klasa wyżej ;p

Do 400-450zł warto wziąć, potem już nie bardzo. ;)

Harman ma mniejszy i łagodniejszy bas niż T3, co kto lubi(jak dla mnie na plus).

no to zdecydowanie odpadają. Moje aktualne biurko będzie miało max 80cm szerokości i jedyna opcja to sub na ziemi. A jest coś wartego uwagi do max 400-500zł? Bo Creativy jednak praktycznie 700zł kosztują ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.