Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe do Denona

joseh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam zmienić kable głośnikowe. I tu mam mały problem, bo nie bardzo umiem dobrać odpowiednie do mojej konfiguracji tj.: Denon AVR 1804 + Polaris 300. Czy mam kupić kabel niekonfekcjonowany, czy zakończony banankami itp. Doradźcie coś, please! Wiem, że powinienem posłuchać kabla zanim kupię, ale nie mam takiej możliwości. Co sądzicie o tym, czy będzie dobry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze raz z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/8405-kable-g%C5%82o%C5%9Bnikowe-do-denona/

nie musisz kupowac z bananami możesz bez konfekcji,ale banany sa bardziej eleganckie i lepsze w uzytkowaniu,a co do tego audionova to mozesz sprubowac,najwyżej oddasz jak nie spasuje co jest chyba u tego allegrowicza mozliwe,sam byłem chetny na ten kabelek i z opisów wynika że by spasował do mojego sprzetu ale wole sprawdzoną marke,za pare dni kupuje Van Den hula CS122 nie wiele jest droższy od tego audionova wiec wole vdh,a jesli chodzi o Ciebie to dobrze było by jak byc powiedział czego oczekujesz po wymiane kabli i czy wogule jesteś w stanie to wyczuć,wiec powiedz co chcesz zmienić w za pomoca kabelków,co Ci nie pasuje obecnie.POZDRO

>elfan

Obecnie jadę na zwykłym kabelku miedzianym 2mm2, (ze starej wieży) i myślę że zmiana dołaby jakiś pozytywny efekt. Słuchając na obecnym konfigu mam wrażenie że bas jest do du.., tzn., jest jakiś nienaturalny, bezpłciowy. Chciałbym żeby o ile jest to możliwe był dynamiczny, szybki i bez efektu dudnienia. Co do góry czy tonów średnich to może być, choć dobrze byłoby gdyby poprawił jeszcze tony wysokie. Pewno najlepiej zmienić kolumny, ale nie wchodzi to w rachube przynajmniej w najbliższym czasie.

Pozdr. All

joseh,

Ja bym się na twoim miejscu w drogie kable nie pchał. Z tych kolumn nie wycisniesz za dużo. Żeby bawić się w kable trzeba niestety mieć sprzęt który na to pozwala. Z kabli które słuchałem mogę Ci polecić vdh clearwather bardzo fajny i tani kabel jeżeli troszke taniej to spróbuj audioquesta type 2 albo 4(uważaj bo troche podbijają góre), a jak troche drożej to resona. Ta audionova wygląda pięknie ale jak gra raczej nikt Ci nie powie możesz, się potem tylko nieprzyjemnie zawieść. Napisz co dokładnie chciałbyś uzyskać wymieniając okablowanie bo bas i górę mozna zmieniać na masę sposobów.

Pozdrawiam

>jesko

Słucham sporo muzyki pop&rock również cięższego rock'a, zarówno z radia jak i ze swoich ulubionych płyt. Okazuje się, że po dłuższym słuchaniu muzyka się zlewa i staje się męcząca (to chyba przez ten bas, o którym mówiłem). Co bym chciał uzyskać na wymianie kabli? By kabelek bardziej rozdzielał tony wysokie, średnie od basu(Coby można było wyczuć szczegółowość instrumentów). Chiałbym delikatnie uwypuklić tony wysokie, ale przede wszystkim żeby bas był trochę lepiej kontrolowany, jak jest mocne uderzenie to żeby było odczuwalne a nie tylko grzmot i pogłos. Przy oglądaniu filmów jest to samo wszystko się zlewa i po pewnym czasie słychać łomot, który bardziej denerwuje niż sprawia że oglądany/słuchany film/muza sprawia przyjemność.

Mam Denona 1804 + AE EVO 3, używam kabli DNM Reson - cena ok. 50 zł/m.

Jesli chodzi o kontrolę basu wydaje mi się, że jest bardzo dobra.

Trudno mi wnikać w szczegóły bo nie mam dvd i oglądam filmy tylko z satelity gdzie

dźwięk jest gorszy niż na dvd.

Ale ogólnie wrażenia są pozytywne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.