Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classik - opinie

tarant

Rekomendowane odpowiedzi

Tak robix, mamy to, na co Nas stac.

Ale wazne jest, ze za niewielkie pieniadze mozna miec dobre stereo, chodzby watkowego Linna.

A jesli masz kumpla, to dryndnij i najlepiej wypozycz na odsluchy i bezposrednio z obecnym potestuj i napisz.

Gro forumowiczow bedzie wdzieczne :)

Robix co prawda to prawda, za małe pieniądze można kupić dobre zestawy głosnikowe, które po podpięciu do odpowiedniego sprzętu potrafią Nas zadziwić. Jak masz większy pokój to zawsze możesz kupic serie 600, podobno relacja cena/jakośc jest na takim samym poziomie jak z S520 ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

annawroc>>> Takiego to za duza banke nawet nie da sie zrobic jak w salce gdzie cwiczyl zespol mojego kolesia:(

Co do tego jak gra taniutki Usher z Linnem to byl kilka godzin temu Yolaos i razem stwierdzilismy ze jest podobna sygnatura brzmieniowa co w kolumnach AN czyli syropowa srednica w dobrym tego slowa znaczeniu naprawde fajne wysokie i bas dopelniajacy wszystko jak trzeba w 18 metrowym pokojujakiposiadam.

Przy okazji wybiore sie do Visatexu i obcykam temat nowego Classika.

PS. annawroc wiem ze za mna nie przepadacie ale jesli bedzie okazja to z wielka checia bym posluchal Waszego dzwieku wtedy latwiej bedzie nam polemizowac a ja zdobede wieksze doswiadczenie -podroze ksztalca.

robix

Witam czekam na odpowiedz od Linn Polska odnosnie mozliwosci odsluchu nowej wersji Linna Classika i kolumn Katan jesli bedzie to mozliwe zrobie test porownawczy i opisze co tez uslyszalem i jak to sie ma do wczesniejszego ,,pudelka,,.

Ciekawi mnie szczerze nawet bardziej co prezentuja kolumny Katan bo przecie ,,szyte,, na miare wiec spodziewam sie synergicznego polaczenia obu urzadzen?

robix

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No i jest mnie ten czarny ze srebrnymi guziorami podoba.

robix

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

też już jestem po lekturze stony internetowej,

nowy robi dobre wrażenie cena jednak wyższa niż poprzednika (ale takie były przynajmniej moje oczekiwania) dla mnie pozytyw, że są pojedyncze gniazda głośnikowe (wystarczy a kto potrzebuje bi- wiringu to nic nie przeszkadza), zdecydowanie produkt warty rozważenia.

sukces >>> Blagam Cie Linn to nie Chinska tandeta i bzdety typu MP3 itp nie sa dla niego priorytetem (dla mnie zreszta tez) moja 10 letnia corka slucha Mp3 i ja to rozumiem ale nie po to Linn wdraza nowe usprawnione urzadzenie zeby sluchac na nim Mp3 !

robix

robix,

Mi żonglowanie płytami bardzo nie odpowiada, jak zapuszczam muzyke to słucham ją cały czas jak przebywam w domu, wchodzę wychodzę z pokoju ale muzyka musi grać :-) nie znosze muzycznej ciszy :-D. MP3 dobrze zrobione nie jest złe, a flac doskonały więc prosze Cię ;-) Myśle że to strategia Linna aby sprzedawać kolejne nowe urządzenie swój "server"

sukces >> Wydaje mi sie ze dzieli nas dosc spora roznica wieku wiec nie bede wdawal sie w polemike i na sile udowadnial wyzszosci sw.B.Narodzenia nad sw.W.nocy nie ma to sensu a nie po to ludzie kupuja plyty po 40-80pln zeby je kompresowac jak Ci sie wydaje?

Zreszta Classic posiada tuner ktorym zabijam luke miedzy szukaniem odpowiedniej plyty,podpiete mam tez zrodlo w postaci Cyfry+ a z niej radio Swiss Jazz-polecam oraz Magnetofon ....na brak zrodel dzwieu nie narzekam aaa zapomnialem o DVD Classik jest w stanie je wszystkie obsluzyc -potrzeba czegos wiecej?

robix

robix,

Nie dzieli nas zbyt duża różnica wieku ;-) oczywiście masz racje chcesz słuchać porządneie wydanej oryginalnej płyty CD jest ok, ja też chce, ale chcę również mieć możliwość wpakowania kilku-nastu-dziesięciu płytek na kartę USB i słuchania muzyki ot tak po prostu kszątając się po domu. W tym wypadku wygoda jest ważniejsza od odrobinke niższej jakości. Mam kaprys odprężyć sie wieczorem w fotelu wkładam oryginal CD i słucham. Denon CX3 też mierzy wysoko a MP3 i WMA posiada. No i Linn classik to nie hiend jak sam wiesz i napisałeś :-)

sukces >>> Hehe w takim razie ja jestem konserwatysta (moze dlatego Szkot mi sie podoba)?

PS. Pokazalem zonie zdjecie nowego ,,pudelka,, i powiem...Sondekowy design widze do niej ,,rozmawia,, -jesli nie teraz to za jakis czas bedzie nasze.

robix

robix,

napisałeś: cena wydaje "wam" się za wysoka, ja nic takiego nie stwierdziłem, napisałem, że wzrosła również jakość a że zawsze nabywca zawszew chciałby taniej...to inna sprawa.

hazardzista5,

Abstrahując i dywagując to po czym wnosisz że jakość wzrosła? po broszurce reklamowej na stronie producenta? usprawiedliwiasz w ten sposób wyższą cene?

Nie widze na stronie żadnych konkretów oprócz "Zaprojektowany do początku do końca przez Linn'a, nowy odtwarzacz CD" nowy ale czy lepszy od starego?

Taki tam ze mnie podejrzliwy maruda ;-)

Nowy linn idzie z duchem czasu, ale nie powiedział bym że jest ładniejszy, jest inny. Mi sie obie wersje podobają, z tym że tak jak powiedział Sukces, brak mp3 to dla mnie też wada, chociaż zawsze będzie można podpiąć to pod laptopa i słuchać radia w internecie(dobry streaming), bo na Naszym rynku żadne ogólnodostępne radio nie gra mojej muzyki ;)

Pozdrawiam

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

sukces,

jednak trochę istotnych konkretów podają np. że jest końcówka mocy typu chakra (znana z innych urządzeń i wysoko oceniona a wcześniej były jakieś el. linów z połowy lat 90-tych), do pewnego stopnia należy jednak ufać sumie opinii i recenzjom, na tej samej podstawie uważam że np. VW Golf V jest lepszy od fiata uno (chociaż golfem nigdy nie jeździłem).

z tym golfem to dobre porównanie ;)

na sprzęcie stacjonarnym można sobie darować mp3, także jego brak nie jest moim zdaniem wadą... natomiast brak wsparcia dla FLAC i SACD jest nie do przyjęcia w 2008 roku...Szkoci poskąpili rozwiązań które przy tej cenie powinny być w standardzie.

robix, 21 Maj 2008, 22:13

>SACD to trup a Flaki to czasem lubie sobie zjesc na kaca.

>

>robix

FLAC to podstawa w dzisiejszych czasach jeśli chodzi o odtwarzanie muzyki z plików bezstratnych, SACD dostajemy w standardzie w większości obecnie produkowanych odtwarzaczy m.in. accuphase, marantz, pioneer, denon, yamaha, luxman etc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.