Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classik - opinie

tarant

Rekomendowane odpowiedzi

w nowej wersji Classika są już cyfrowe wejścia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4627-100008058 1260626789_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

there are no answers, only choices ....

Szkoda że dalej te idiotyczne gniazda do kabli głośnikowych stosują.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

może i idiotyczne, chociaż Linn już odchodzi od gniazd BFA, w tej chwili zostały tylko Classiku, np: najnowszy DS-I ma już normalne WBT. Na szczęście kupując Classika wtyki BFA dostajesz w komplecie.

Witam, mam chec na Linna Classika, ale alternatywą jest dla niego ewentualny wybor Creeka

A50iR + cd50mk2. Kolumny, to najmniejsze podlogowki Eposa. Czysto teoretycznie, na ktorym zestawie

bardziej skupic swoja uwage?

Prosze tez o podpowiedz, z tylu w Classiku sa wyjscia na 2 kpl kolumn?, dziwi mnie to gdyz nie ma przy terminalach zadnych opisow poza informacją oczywistą, ktory lewy a ktory prawy?

Pozdrawiam serdecznie

Ja bralbym uzywanego w starszej wersji co ma wyswietlacz po lewej stronie, kolor srebrny.

On wlasnie ma dwa kpl wejsc glosnikowych, nie chcąc korzystać z podwójnego okablowania, po prostu

wpiąć sie np tylko w górne gniazda?

Czyli Creek 50 bylby mniej korzystną opcją od Classika?

to zależy, dzwięk to w dużym stopniu również kwestia preferncji więc warto posłuchać obydwu zestawów, Classika z eposami nie słuchałem, ale słyszałem wiele dobrych opini o takim zastawieniu.

Napewno Classik będzie lepszym wybprem pod względem funkcjonalności , bo oprócz CD, oferuje jeszcze tuner i niezłego DAC'a

Nadal nie dowiedzialem sie czy przy pojedynczym okablowaniu wykorzystuję tylko jedną parę terminali?

Czy to prawda, ze rock i tym podobne klimaty nie sa tym co Linn Classik lubi najbardziej?.

Eposy sa szybkie, dynamiczne i zywiołowe wiec moze to zrównoważą.

>mariuszdab

wykorzystujesz tylko jedną parę terminali - tych na górze. nie wiem czemu classik nie miałby sprawdzać się do rocka. sam słucham 90% czasu takiej muzyki i jest bardzo dobrze. epos z linnem to bardzo fajna kombinacja. przez kilka lat miałem taki set, więc wiem. :)

>wojtas

sprzedaców linn'a masz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w katowicach nic nie widać...

Ukryta Zawartość

Koncowka mocy LK140 a LK85, ktora w zupelnosci wystarczylaby do Classika?, czy one sa pod szerokosc Classika?, ile wynosi ich moc kontynuacyjna na 8ohm?

Coraz mocniej chodzi mi po glowie zakup "magicznego" pudelka 3w1, Eposy prawie wygrzane czekaja na dobre towarzystwo:)

Ciezko mi tylko przelamac bariere psychiczną, ze to "wielofunkcyjny klamocik" a nie purystyczne, oddzielne klocuchy.

Jeszcze male pytanko, kierowani doswiadczeniem jakie polecacie kabelki miedzy Linna a Eposy?, zakladam

okablowanie pojedyncze.

lk85 ma 85 watów, lk140 140 watów, classik sam w sobie 75 watów. kable najlepiej podwójne, bo zasilasz bas z końcówki a wysokie-średnie z classika. jeśli mają być bardzo tanie qedy, jeśli dobre i niedrogie to kabelki linn'a. naprawdę fajny system się szykuje z eposami. ja niestety na początku nie miałem kasy na dodatkową końcówkę, przesiadałem się z dzielonej 43 creeka...

Koncowka, to chwilowo marzenie, ale docelowo zakladam jej obecnosc w systemie. Linn dziwnie podaje moc, bo na 4ohm, czyli na 8 mialby okolo 50?, czyli moc koncowek pewnie tez jest podana na 4ohm.

Na razie bedzie sam Classik + Eposy. Kabelka bede potrzebowal az okolo 10 metrow, wiec chwilowo

musze kupic cos przyzwoitego na poczatek, z uporem zakladajac pojedyncze okablowanie. Konkretnie

w jaki kabelek strzelac?

Czy to 75 watowe pudeleczko potrafi nieżle zagrzmieć?

potrafi. praktycznie nigdy nie dochodziłem z głośnością powyżej 3/4 skali, a głowę urywało w mocniejszych momentach. daje radę a nawet ma rezerwę mocy.

strzelaj w linn k20, kabel za rozsądną cenę...

Chyba mniej wiecej zdecydowalem sie na Classika, ciekaw jestem roznicy brzmieniowej w odniesieniu do NADow(o mnie).

Jak mi sie spodoba, to dokupie mu wspomniana koncowke LK140.

Moj przyszly jest srebrny w starej budzie, ale z tym nowszym tyłem, w jakich latach mogli go produkować?

W zasadzie juz zaklepalem sprzeciory, finalizuje po świętach. Bedzie to Linn Classik Music, srebrny

z poprzedniej linii oraz z tej samej linii koncowka mocy Linn LK140.

Nawiazalem juz kontakt z osoba, ktora sprzeda mi kable glosnikowe k20 oraz interkonekt miedzy Classika a koncowke tak zwany "czarny" linn. Ciekawe jak to zagada :)

Gratuluję decyzji ,Linn nie zawiedzie ,naprawdę to pudełko potrafi grać i to koniecznie z kablem K20.Zastanawia mnie na ile poprawi się dźwięk z dodatkową końcówką LK 140?To jednak dodatkowa inwestycja w cenie samego Classika.Czekam na opis wrażeń.A tak przy okazji ile trzeba położyć za LK140?

Licze na to, ze dodatkowe pudelko cos pozytywnego wniesie, a glownie podniesie moc do 90W na 8ohm,

co pozwoli łatwiej wysterowac podlogowe Eposy. Za koncowke trzeba dac ponad dwa tysie, na Allegro

jest obecnie LK85 za półtora tysia.

Biore jeszcze IC Linna, czarny miedzy Classika a LK140. Z uwagi na to, ze potrzeba mi 2x5m chwilowo wymiekam i aplikuje cos "na razie" w systemie pojedynczym. Czy jak wczesniej zasugerowano wykorzystuję w Classiku tylko terminale gorne, to w LK podlaczam analogicznie?.

Jeszcze nie rozumiem jednej rzeczy. To znaczy, ze IC idzie w Classiku do PRE AMP OUT, a w koncowce do

LINE INPUT?

Wszystko zalezy od ceny, ale wstepnie zakladam zakup k20.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.