Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-SR507 ustawienia kalibracji mikrofonem

Gib1986

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem i może ktoś mógłby się do tego odnieść. Mam amplituner ONKYO TX-SR507 w połączeniu z głośnikami jamo s426 i za każdym razem gdy ustawiam sprzęt kalibracją mikrofonem jest pogorszenie jakości dźwięku, uważam do za dosyć dziwne gdyż czytają opinie np. na ceneo czy na innych stronach jest pełno pochwal na tego ampli oraz piszą ludzie, że dopiero właśnie po ustawieniach mikrofonem dzwięk jest czysty i idealny, natomiast w moim przypadku tak nie jest a u stawiałem go wg instrukcji najdokładniej jak tylko mogłem i to wiele naprawde wiele razy, myślałem żeby nawet dać do sklepu czy nie jest moze z jakąś wadą w środku ponieważ dźwięk po tych ustawieniach na pewno nie jest czystszy a nawet słychać w nim mase przynajmniej tak mi sie wydaje nieczystego dźwięku. W nie których filmach o mniej skomplikowanej specyfikacji dźwiękowej tego raczej tak nie słychać ale w wielu innych filmach da się to mocno odczuc, a może poprostu jest tak że ten amp to poprostu jedno wielkie DNO, a raczej mi się nie wydaję gdyż opinie są naprawde pozytywne. Moge poiedzieć, że stosowałem go też z kolumnami mission mv6 i było tak samo, więc raczej to nie wuna głośników a wręcz jestem o tym przekonany. Czy ktoś kto ma lub słyszał ten sprzęt w akcji mógłby cos na ten temat napisać.

mam ten amplituner wraz z kolumnami m-audio, po kalibracji charakterystyki pomieszczenia sprzet gra przyjemniej dla ucha. ja z tego ampli jestem zadowolony. do korekcji audyssey nie mam zastrzezen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.