Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak i cd do ok 3000PLN

danielww

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. obecnie posiadam wzmacniacz i cd sony serii 50 ES, cena ich na rynku wtórnym ok 4500 PLN. co sądzicie o tej aparaturze ?? Czy doradzilibyscie mi jakis cos lepszego i tanszego (wzmak i cd) to 3000-3500 PLN ???

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/8546-wzmak-i-cd-do-ok-3000pln/

Myślę że powinieneś pomyśleć coś o duńczykach z tego co wiem ten sprzęt może zagrać nieco cieplej ale nie z tymi głośnikami które do tej pory miałeś.Więc moja rada brzmi -najpierw głośniki (może powinieneś wybrać się na jakiś odsłuch) chyba że potrzebna ci kasa wtedy trzeba zmienić na tańszy.

napisz może czego oczekujesz od sprzętu i jaki dźwiek lubisz. CD moge polecić w ciemno: marantz CD 10 , CD 16, CD 80, CD 94, - te 3 szczególnie polecam, poza tym CD 84 (nie czyta CD-R), CD 73 (też moga być problemy z CD-R), kosztują tyle że jeszcze na dobry wzmak wystarczy a są to CDki do dożywotniego użytku. Zawodowy jest też Philips 304 Mk II (MK I nie jest już taki fajny). To są wszystko stare rzeczy które idzie kupić za niewielkie pieniądze a służyć będą latami, jeśli sensowna jest przesiadka z takiego sprzętu na cos innego to tylko już na konstrukcje dzielone.

CD-84 czyta CD-R. Ale jego dźwięk jest słabiutki. Wykłada się przy przeciętnych budżetowych CD produkowanych po 96r

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

>danielww posluchaj Q5, warto :). mi tez granie nowych bw nie przypadlo do gustu, kef-y to jakby przeciwienstwo ich pod pewnymi wzgledami. na pewno nie graja chlodno, raczej muzyklanie, kulturalnie i niezly bas jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.