Skocz do zawartości
IGNORED

manta, ronin, bentley - co kupić?

tilt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę kupić znajomemu tanie, bardzo tanie dvd. Tak maksymalnie do 300 - 320 zł. Poczytałem trochę, przeglądnąłem oferty tak sklepowe jak i na allegro i do wyboru mam praktycznie: mantę 001 - dużo wyjść, można monitor komputerowy podłączyć, dwuletnia gwarancja, cena przystępna - tylko ten wygląd, no ale trudno. Następnym kandydatem jest Ronin - też dwa lata gwarancji, modele to bodajże p90h i p908 - nie wiem tylko czy mają rgb - wygląd zdecydowanie lepszy. No i w Tesco (gdzie widziałem mantę) jest jeszcze dvd bentley - o nim niestety nic nie znalazłem w sieci - najładniejszy wygląd - nie wiem tylko jak z jakościa będzie no i gwarancja tylko roczna. W związku z powyższym mam pytanie - które z wymienionych albo jakie dvd kupić ? Cena max 350 zł. Ma służyć przede wszystkim do odtwarzania mp3 no i oglądania filmów. Acha ma to być podłaczone do tv Thomsona i ampli Yamahy rx440. Z góry dziekuję za wszelką pomoc i sugestie. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/8572-manta-ronin-bentley-co-kupi%C4%87/

Mi w sumie też :), ale on tego tyle będzie używał co ja, czyli bardzo sporadycznie.

No ale chce mieć dvd więc trzeba będzie coś kupić.

Nic ponawiam pytanie, czy ktoś miął z czymś takim do czynienia i mógłby wyrazić swą opinię.

Co nieco poczytałem na zakładce stereo gdzie darkul pastwi się nad mantami, ale tam raczej chodziło o jakoś dźwięku a nie obsługę itd...

Słuchaj - pracowałem w firmie (przez trzy miesiące) która handlowała takim shitem z marketami oczywiście. No więc ten sprzęt to jest wielkie G! Dźwięk jest absolutnie do kitu, zza kotary, zero góry a jak już to pełen metalizm. W ogóle pełna nędza. Dla mnie nie do przyjęcia, będzie ten sam efekt jak wyrzucisz kasę do kałuży. Dołóż parę złoty na Panasa, Kodę lub Sony i cześć.

The odd get even.

Oki, już prawie wybiłem mu z głowy Mantę 001, ze brzydka itd, no ale niestety pojawiła się manta 005, ładniejsza.

Niemniej może uda mi sie namówić znajomego na grundiga gdp 1100, jest do kupienia za 399 PLN więc niewiele trzeba dołożyć do manty 005. Mam teraz pytanie ponieważ jest to najtańszy odtwarzacz tej firmy czy jest sens kupowania go? Czy to nie będzie to samo co manta 005, tylko że grundig? Czy warto dołożyć te parę złotych? A i widziałem jeszcze jakiś odtwarzacz daewooo w tej cenie, ale niestety nie wiem co to za typ.

A jak teraz wygląda sytuacja z gwarancjami na sprzęt, sprzedawca w mix elektroniks twierdził że jest ona od 1 maja dwuletnia, w związku z wejściem Polski do unii, jak to jest?

nie wiem czy jest sens wbijania lub wybijania czegokolwiek komuś z głowy. Jeden woli brunetki, drugi blondynki, trzeci woli kawał ciała do kochania.... Niech bierze co ładniejsze, widać jakość nie odgrywa większego znaczenia i cześć jak czapka.

The odd get even.

Niby tak,

ale i tak wolałbym aby kupił sobie coś lepszego.

Dalej nie wiem czy warto namawiać go na tego Grundiga, czy też nie :(.

Będzie jakaś różnica czy też to jest podobny sprzęt?

Ta sama klasa jakości czy też jednak Grundig lepszy?

Może ktoś ma i podzieli się wrażeniami. Pozdrawiam .

nie wiem czy to ważne ale kupwanie byle jakiego DVD to tak jakby kupić najtańszy magnetofon na targu tylko po to zeby płyneły z niego dźwięki (jakieś piski sie z niego usłyszy) nie twierdze że ma kupować najdroższe DVD w sklepie lecz coś lepszego niż najtańszy badziew.

niech se ten kumpel to przemyśli ciekawe oferty zostały już wyżej przedstawione

W media markt jest philips 625 za 370 zł. To chyba najtańszy model DVD na rynku o jakiejś tam renomie (stosunkowo dobrej marce). Może nie ma w tym modelu tylu bajerów co w Mancie Bentleyu czy jak to tam się nazywa, ale jakość obrazu i dzwięku można przyjąć.

Dzięki wielkie za pomoc, co prawda nie dowiedziałem się co lepiej kupić mantę czy bentleya ale trucno. :)

Kumpel wziął mantę 005 ale hałąsowała i wymienił na tańszego bentleya.

Odtwarzacz chodzi cicho, ładny obraz i dźwięk też w sumie oki.

Zobaczymy jak z jego trwałością :).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.