Skocz do zawartości
IGNORED

Grundig Finearts V2

teka

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zapytać Szanownych Kolegów, czy warto zakupić w/w sprzęt (tj. wzmacniacz V2, odtwarzacz cd-2 i tuner) i z jakimi kolumnami mógłby współpracować do jazzu, chillout? Nie mam pojęcia jak gra odtwarzacz cd-2, czy cały zestaw jest usterkowy i obecnie warty zakupu. Gdybym zakupił zestaw Finearts V2, również rozważam zakup do niego nowych głośników. Proszę o poradę i dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/86314-grundig-finearts-v2/

Miałem kiedyś grundiga v3 (wzmacniacz, tuner i cd). Za tą cenę (kilkaset złotych komplet) - warto. Solidne, budżetowe urządzenia.

Jeśli masz na głośniki ok 500 zł to np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli 1000 zł to np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Za 250 zł, komplet - okazja. Nie kupuj nowych głośników jeżeli nie dysponujesz kwotą przynajmniej 1500 zł. A i nowe za 1500 zł nie będą lepsze niż np te Avance używane za 500 zł.

Sprzęt może i przeciętny jak ktoś tu już napisał, ale nikt mi nie powie że za 250 zł można kupić lepszy zestaw (wzmak, cd, tuner)

Nawet licząc cd i tuner po 50 zł to wzmacniacz wychodzi za 150 zł. Pewnie, że są lepsze sprzęty, ale w tej cenie ten zestaw może być bezkonkurencyjny, zwłaszcza jeśli dodamy do tego, że może być sterowany z pilota (no chyba że ktoś nie potrzebuje tej możliwości)

Ja od kilku miesięcy posiadam właśnie wzmacniacz FineArts, tyle że V3 i jestem bardzo zadowolony :)

Więc zgadzam się z opinią użytkownika bmiara - za 250 komplet = okazja.

No i tak samo uważam, żebyś nie kupował nowych głośników jeśli masz niewielki budżet, używane a dobre będą na pewno lepszym wyborem niż nowe z niskiej półki.

edit:

A i jeszcze co do kolumn to na allegro są kolumny Fine Arts FA-3, cena wywoławcza 480 zł. Szczerze mówiąc nie wiem jak grają, ale jest szansa że dobrze by się zgrały :)

Miałem te kolumny (FA-3). Głośniki nie vifa jak napisał sprzedawca a ntt. Kiepska okleina i maskownice. Dziwnie umieszczone terminale - od dołu. Ogólnie to nic specjalnego - trochę podbity bas, tendencja do "buczenia". Sprzedałem za jakieś 300 zł, także 480 zł to żadna okazja.

Dziękuję za poradę. Sprzedający wygląda na uczciwego, ale nie ma do sprzętu żadnych instrukcji a i pilot czasami działa

, czasami nie. Muszę się jeszcze zastanowić i poczytać o awaryjności sprzętu.

Miałem te kolumny (FA-3). Głośniki nie vifa jak napisał sprzedawca a ntt.

To też nie tak źle...

Dziwnie umieszczone terminale - od dołu.

Można przeżyć ;)

Ogólnie to nic specjalnego - trochę podbity bas, tendencja do "buczenia"

No to faktycznie lepiej poszukać czegoś bardziej wartego tej ceny, w dzisiejszych czasach można za stosunkowo nieduże pieniądze kupić coś naprawdę dobrego, zwłaszcza jeśli nie szuka się "na szybko" :)

Avance faktycznie warte swojej ceny.

Dziękuję za poradę. Sprzedający wygląda na uczciwego, ale nie ma do sprzętu żadnych instrukcji a i pilot czasami działa

, czasami nie. Muszę się jeszcze zastanowić i poczytać o awaryjności sprzętu.

Sprzęt ma już kilkanaście lat, więc instrukcje mogły zaginąć. Ale myślę, że nie są jakoś niezbędnie potrzebne. To że pilot raz działa raz nie to też niewielka wada - zawsze można korzystać z uniwersalnego, a pamiętaj że w tej cenie (250 za komplet) mało który wzmacniacz oferuje w ogóle możliwość obsługi z pilota. Co do awaryjności to nie sądzę aby była jakaś ponadprzeciętna. Trzeba wziąć od uwagę że sprzęt swoje lata ma i jak z każdym innym może się coś stać, ale nie wydaje mi się aby w przypadku Denona, Arcama czy innej Yamahy było pod tym względem lepiej.

Tak jak już było powiedziane - w tej cenie za komplet o ile jest wszystko sprawne to jest to okazja. No chyba że możesz na sprzęt przeznaczyć więcej pieniędzy, to wtedy zapewne uda Ci się złożyć coś lepszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.