Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o opinię i pomoc w wyborze :)

tajniakos

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt Huricane jest niesamowity WOW. Ale mój Kenwood z tymi kolumnami to chyba kompletne nieporozumienie :(. Wstępna wycena w audiosklepie bez skrzynki 1450PLN. Budżet mocno będzie przekroczony. Ma ktoś kompletny projekt skrzynek do huricane bo w linku Emila dużo rzeczy trzeba chyba ustalić na oko.

Projekt Huricane jest niesamowity WOW. Ale mój Kenwood z tymi kolumnami to chyba kompletne nieporozumienie :(. Wstępna wycena w audiosklepie bez skrzynki 1450PLN. Budżet mocno będzie przekroczony. Ma ktoś kompletny projekt skrzynek do huricane bo w linku Emila dużo rzeczy trzeba chyba ustalić na oko.

Gorąco polecam Ci tego Hurricana. Zbudowałem kilka monitorów w obudowie zamkniętej na tym dużym Seasie, on gra cudownie! Żadne aluminium nie odda wierności średnicy i basu, jak ten powlekany papier. Patrz przyszłościowo, zrobisz Hurricana, to będzie olbrzymi krok do przodu, zmienisz wzmacniacz w następnej kolejności, itd. A pomysł z 8 zestawami to kompletne nieporozumienie.

• 3 miesiące później...

Bezproblemowo można zwiększyć budę do wolnostojaka (w dół) i dostać więcej basu - skoro w systemie 4.0 ma nie być suba. Fale stojące można osłabić dając na samym dole skośną przegrodę (a powstałą komorę wypełnić wyprażonym w piekarniku żwirem celem tłumienia drgań ścianek). Wszystkie części można kupić w jednym zamówieniu - Polink prowadzi zarówno dystrybucję głośników Seas jak i sprzedaż elementów zwrotnic, rur BR i wszelkich akcesorów głośnikowych. Podliczenie całkowitego kosztu problemem wielkim nie jest.

W Nawiązaniu do postu misiomora.

Jako że U Zapha obudowa to jakieś 15l do ilu mozna ją powiększyć biorąc pod uwagę o że nie zmianiamy zwrotki ? Czy wtedy jest potrzebna zmiana BR?

Czy Waszym zdaniem lepiej wybrac ten projekt czy Hurricane jako ewolucję dla projektu na L18RNX/27TBFCG (w 16 litrach) ??

Zalezy mi na tym by jednak odpuścić suba w 22m2 mieć kolumny uniwersalne, efektywne przy wieczornym cichym słuchaniu a jednocześnie z głębszym basem niż L18?

SR71-rozdymane czy hurricane w tym wypadku? - jeśli ten pierwszy to w ilu litrach i z jakim BR?

Pytanie za 100 punktów - czy BR obu tych przypadkach można zastąpić kanałem prostopadłościennym o identycznym litrażu umieszczonym przy dolnej ściance z wylotem na front ?Coś na wzór kolumn Visatona Bijou?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.