Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer Koda 10A pyt: Jak podłaczyc ??

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj zakupilem suba aktywnego KODY. Posiadam wzmacniasz stereo Pioneer A-405. Subik został podłaczony poprzez normalne kable głosnikowe jako głosniki "B"

Niestety sub nie moze pracowac jako pasywny i po wyłaczeniu wbudowanego wzmaka milczy.

A wzmak w Pionku + ten w subie to cos dziwnie to gra.....

Wpadłem na taki pomysł ale nie wiem czy zadziala.

Sub ma 3 rozne mozliwosci podłaczenia sygnału :

-mini jack pojedynczy (pewnie dla amplitunerow KD)

-2 terminale glosnikowe (tak jak teraz mam podłaczone)

-2 cinch (line in)

I wlasnie zastanawia mnie czy jak wypuszcze syg z wzmacniacza jako Rec Tape (tak jak bym chcial z DVD przekrac na kaseciaka) i wepne to w LINE IN czy to zadziała? Ew. czy grozi to jakimis uszkodzeniami??

Jezeli dobrze kombinuje to bede spokojnie mogł podłaczyc 2 pary kolumn a sub bedzie niezaleznie obsługiwany przez wew wzmacniacz. Pionek tylko pusci sygnał z DVD dalej bez zadnej modyfikajcji...

Prosze poprawcie mnie jak sie myle :))))

Dobrze myslisz. Tylko czy aby na pewno bedzie bardzo inaczej niz przez wejscia wysokopradowe? No niby ominiesz duza czesc toru... Probuj bez strachu, tylko nie przyjezdzaj potem do mnie z bejzbolem...

Lekturka Xajasa w "Artykulach" wskazana.

Nie najwyzej z Kałachem :-p

Spróbowalem. I dziala ale widac ze sygnał jest troche za mocny bo po lekkim podreceniu volume subik łupie az miło. Jak by sygnał był gdzies o 40% słabszy było by idealne!

P.S i tak go sprzedaje do muzy jest za wolny chcialem go tylko przetestowac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.