Skocz do zawartości
IGNORED

doradźcie jaki projektor zakupic

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

ja ostatni egzemplaz kupilem za 4450 zl z przesylka bodajze . ciezko dostac ten model.

co do kontynuacji tematu to dzis przyszedl ekran projekcyjny . pierwsze wrazenie to ciezka paczka . swietnie zapakowana

sam ekran jest bardzo dobrze wykonany . aluminiowe masywne obramowanie . ekran projekcyjny jak taka cerata le bardzo wytrzymala

ekran swietnie lezy . mez zadnej faldy . system gumek sprawuje sie znakomicie .

gdy juz ustawilem ekran i spasowalem projektor ujzalem piekne kolory .

ekran sprawuje sie wysminicie . obraz w full hd - bajeczny wrecz . jestem mega zadowolony z tego projektora . dziwie sie ze projektor kina domowego moze tak pieknie wystwietlac obraz . nie wiem czy nie lepszy niz w kinie do ktorego czasem chodze . jestem zachwycony wyborem i nie chce juz innego . tv rodzicow 50 " wymiekka przy tym . ogolnie bardzo polecam jak i ekran tak i projektor . dzuekuje koledzy za wysminite doractwo ;] kazda zlotowka wydana na ten projektor i ekran jest tego warta ;]

jutro dam foty

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Każdy kto ma do czynienia pierwszy raz z dobrym projektorem tak reaguje. Śmieszy mnie że ludzie wydają grubej tysiące na TV 50" gdy za tą samą kwotę mogą mieć obraz 3 razy większy o podobnej jakości.

HC3800 jest fajny, ale HC4000 jeszcze lepszy, zwłaszcza w czerni.

Trochę przepłaciłeś za projektor niewiele drożej mogę mieć HC4000.

Przez moje ręce trochę sie juz przewinęło projektorów. Sony HW15, HW20, teraz HW30, Optoma HD83, HD33, acery, trochę tego było.

W sumie gratuluje wyboru, napewno będziesz zadowolony.

HC3800 jest fajny, ale HC4000 jeszcze lepszy, zwłaszcza w czerni.

Trochę przepłaciłeś za projektor niewiele drożej mogę mieć HC4000.

Gdzie można dostać HC4000 w dobrej cenie?

No i sa foteczki ;]

29419781fb1b1074gen.jpg

99117245712886d9gen.jpg

b271652d54de16b6gen.jpg

63619b148c754cc0gen.jpg

75b0fdeef1675145gen.jpg

cf1a9d379c55ca92gen.jpg

2a3e61c7a8fdd7a4gen.jpg

77d52c4f0c365a07gen.jpg

2afc150359a041b7gen.jpg

e8260c83e170e862gen.jpg

dalem jedna fote z wyswietleniem filmu i tobylo wyswietlane w dzien przy lekko zaslonietym oknie aby na potrzeby zdjecia ale tak ogolnie to bardzo jasno swieci ten projekotr

ogolnie jestem bardzo zadowolony ;]

co do klockow to nazwy itp podal w temacie "Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:) "

Gdzie można dostać HC4000 w dobrej cenie?

Audioarena.com.pl

Ale trzeba się pytać o ceny. Ceny podane na stronie są to zazwyczaj ceny detaliczne. Ale zawsze się można z nimi dogadać. Znajomy kupował tam Optome HD83 w dobrej cenie.

Pozwolę sobie tutaj wkleić link do jego wrażeń po przesiadce z HC4000 właśnie na Optome.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciężko uchwycić obraz z projektora aparatem fotograficznym. Ale widzę że przydała by się jeszcze dobra kalibracja projektora. Zazwyczaj po takiej kalibracji można osiagnąć jeszcze lepszy obraz niż na ustawieniach producenta.

Ukryta Zawartość

Audioarena.com.pl

Ale trzeba się pytać o ceny. Ceny podane na stronie są to zazwyczaj ceny detaliczne. Ale zawsze się można z nimi dogadać. Znajomy kupował tam Optome HD83 w dobrej cenie.

Pozwolę sobie tutaj wkleić link do jego wrażeń po przesiadce z HC4000 właśnie na Optome.

Ukryta Zawartość

Ciężko uchwycić obraz z projektora aparatem fotograficznym. Ale widzę że przydała by się jeszcze dobra kalibracja projektora. Zazwyczaj po takiej kalibracji można osiagnąć jeszcze lepszy obraz niż na ustawieniach producenta.

o jakiej kalibracji dokladnie piszesz ? a mozna cos zrobic z odswiezaniem ? czasem odczuwam zbyt wolne odswiezanie w akcji filmu . moze to przez zbyt duza przekatna ?

Ukryta Zawartość

o jakiej kalibracji dokladnie piszesz ? a mozna cos zrobic z odswiezaniem ? czasem odczuwam zbyt wolne odswiezanie w akcji filmu . moze to przez zbyt duza przekatna ?

Ja bym bezwzględnie dokonał podstawowej kalibracji używając parametrów jasności i kontrastu na podstawie tablicy z gradacją odcieni szarości. Bez tego można uznać, że wszystkie wnioski na temat poziomu czerni i jasności są fałszywe ;) Sprawdziłbym też dodatkowo jaki wpływ na szczegóły w cieniach przy ciemnych scenach ma zmiana parametru gama. Mitsu ma napewno tak jak mój możliwośc zmiany tego parametru w pewnym zakresie. Natomiast kalibracja każdej składkowej RGB bez specjalnego sprzetu nie ma sensu, więc nie ruszać ;)

Jeszcze dodam, że praktycznie stwierdzam różnicę przy podłaczeniu dvd i np komputera. Obraz wysyłany do proja jest inny - inna jasność. Konieczna kalibracja w przypadku źródła dvd i w przypadku źródla koputer. Najlepiej zapamietać ustawienia w dwóch osobnych pamięciach ;)

Zbyt wolne odświerzanie? Co dokładnie masz na myśli?

Ja bym bezwzględnie dokonał podstawowej kalibracji używając parametrów jasności i kontrastu na podstawie tablicy z gradacją odcieni szarości

Zbyt wolne odświerzanie? Co dokładnie masz na myśli?

wszystko baja tylko nie rozumiem "tablicy z gradacją odcieni szarości

" skad ja mam taka tablice wziasc ? w ustawieniach jest czy co ? troche juz prze wechtowalem menu mitsu . musze tez troche ustawic obraz kolory w 1067 ale to dzis na spokojnie

odswiezanie brazu . hmm jak by to wytlumaczyc . czasem przy scenach akcji gdzie bardzo duzo szybkich akcjisie dzieje jak by troszke sie przycinalo . to chyba sprawa odswiezania . interesuje mnie to czy to wina zbyt duzego ekdanu czy ustawien ?

projektor ma odswiezanie na poziomie 50 mhz bodajze

Może to trochę wprowadzi do tematu kalibracji:

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o odświerzanie (wydaje się, że w tym wypadku chodzi o płynność obrazu)to zależy od wielu rzeczy. Może trzeba poczytać na temat tego co to jest judder. Nigdy się w to nie wgłębiałem.

Ukryta Zawartość

Może to trochę wprowadzi do tematu kalibracji:

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o odświerzanie (wydaje się, że w tym wypadku chodzi o płynność obrazu)to zależy od wielu rzeczy. Może trzeba poczytać na temat tego co to jest judder. Nigdy się w to nie wgłębiałem.

dzieki kolego za te zdjecia testowe . bardzo mi pmoga w kalibracji ;] a co do szybkosci odswiezania ustawilem wyzsza na bd i jest juz ok ;]

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.