Skocz do zawartości
IGNORED

Zlece naprawe/modernizacje monoblokow EL34

nookie736

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakis czas temu wpadly mi w rece monobloki push-pull na EL34 i ecc83. Sa to polskie wzmacniacze do zasilania kolumn kinowych, nazwa D3-33. Po nabyciu oddalem je do przegladu, kolega ktory sie tym zajmowal stwierdzil ze wszystkie parametry w normie, wymienil tylko 4 kondensatory i wzmacniacz byl gotowy do uzycia.

Gralem na nim kilka godzin, po czym nagle pier...l bezpiecznik i potezny smrod omal nie zwalil mnie z nog. W niebiosa poszedl jeden z transformatorow sieciowych...

Szukam chetnego ktory zajal by sie modernizacja tych wynalazkow, niestety kolego ktory to juz robil nie bardzo ma czas. Transformator napewno jest do wymiany lub przewiniecia, to nie stanowi problemu bo juz mam namiary na kogos kto sie tym zajmuje.

Chcialbym zlecic co nastepuje:

- wymontowanie monoblokow z pancernej szafki i zabudowa w osobne obudowy (obudowy dostarcze ja)

- przelutowanie wszystkiego po kolei, wymiana tego co konieczne, w razie potrzeby zmiana okablowania bo oryginalne wyglada kiepsko

- we wzmacniacz jest obwód polaryzacji fotodiod próżniowych (fotonówek) lamp które odczytywały dźwięk zapisany na tasmie filmowej - zaznaczono na schemacie na czerwono - chcialbym go zliwkidowac

- wymiana potencjometrow do regulacji barwy i wzmocnienia lub ich odciecie

- zamontowanie wejsc DIN i odczepow na glosniki

To byloby z grubsza na tyle.

Szkoda by go bylo wyrzucic bo gral naprawde zacnie, z drugiej strony nie ma to jakiejs wartosci kolekcjonerskiej jak klangfilm itp. w zwiazku z czym nie musi byc w 100% w stanie orginalnym.

Zainteresowanych prosze o PM.

W zalaczniku zdjecia i schemat wzmacniaczy. Sprzet wazy z 70kg razem z szafka, dosle kurierem na euro palecie...

Aha...oczywiscie wynagrodze za wykonana prace :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4563-0-05275000-1319210112_thumb.jpg

post-4563-0-80611400-1319210128_thumb.jpg

post-4563-0-43994100-1319210143_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Spróbuj w Sonus Oliwie,zadzwoń do Pana Andrzeja i przedstaw sprawę. Jeżeli podejmie się tej naprawy to na pewno zrobi to profesjonalnie byłem osobiście , słuchałem kilku konstrukcji rewelacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.