Skocz do zawartości
IGNORED

Little dot mk3 - nierowna gra kanalow.

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Mam nastepujacy problem. Sprawdzalem juz na 2 parach lamp w tym jedne nowe. Lewy kanal gra glosniej niz prawy.

Caly problem polega na tym ze gdy podglosnie do ok 5% slychac ze lewy kanal gra , prawy jeszcze nie. Potem juz podglasniaja sie oba tak samo.

Probowalem zmieniac zworki i niestety jedna sie urwala.....Zreszta to nic nie pomoglo. Niby na 25% volume nikt ze sluchaczy nie slyszy roznicy , ale przy cichym sluchaniu, taki szczegol mnie bardzo denerwuje. Czy to wina potencjometru, czy taki urok chinskich rzeczy :(

Tak czy siak za 500 zl . cena/jakosc= miazga

https://www.audiostereo.pl/topic/87671-little-dot-mk3-nierowna-gra-kanalow/

Hej.

Mam nastepujacy problem. Sprawdzalem juz na 2 parach lamp w tym jedne nowe. Lewy kanal gra glosniej niz prawy.

Caly problem polega na tym ze gdy podglosnie do ok 5% slychac ze lewy kanal gra , prawy jeszcze nie. Potem juz podglasniaja sie oba tak samo.

Probowalem zmieniac zworki i niestety jedna sie urwala.....Zreszta to nic nie pomoglo. Niby na 25% volume nikt ze sluchaczy nie slyszy roznicy , ale przy cichym sluchaniu, taki szczegol mnie bardzo denerwuje. Czy to wina potencjometru, czy taki urok chinskich rzeczy :(

Tak czy siak za 500 zl . cena/jakosc= miazga

Może to jakaś wada techniczna, a może jak w moim przypadku akustyka. Miałem taki problem z nierówną głośnością kanałów na początku użytkowania mc100b, ale okazało się, że musiałem znależć odpowiednie ustawienie kolumn i balans się wyrównał. Z tranzystorem nigdy takich harców nie miałem.Popróbuj...

• 2 tygodnie później...
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Raczej po prostu wytarłeś z deczka ścieżkę na początku potencjometru. To częste u chinoli i czasem pogałowanie potkiem w tę i z powrotem pomaga. Pewnym wyjściem na takie problemy jest stłumienie w jakiś sposób sygnału wejściowego, po prostu żeby słuchać z potencjometrem odkręconym nieco dalej, ale to ogranicza max głośność. Chyba, że nigdy nie słuchasz z gałką poza godziną dwunastą, to wystarczy dać gdzieś tłumik tak z 6-10 dB i po problemie - po prostu przekręcisz potencjometr dalej i masz spokój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.