Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx v357 i nowe glosniki stereo

magikmike

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczow.

Ostatnio nosze sie z zamiarem podlaczenia tylko dwoch glosnikow do mojego av recievera Yamaha Rx V357, otoz stare glosniki JBL, ktore kupilem w zestawie nie za bardzo spelniaja moch oczekiwan. Chyba z wiekiem moj sluch stal sie troszke czulszy. Rowniez nie mam juz mozliwosci rozlozenia glosnikow w pokoju na podlodze, a nie lubie gdy wisza na scianach.

Chcialbym ustawic kolumny szerokopasmowe z obydwu stron telewizora. Co do 5.1 nadal moge slyszec ogladajac film w sluchawkach, wiec nie bedzie mi go brakowalo.

Moje pytanie natomiast jest takie, czy ten reciever nadaje sie do sluchania muzyki w stereo, czy jest to warte zachodu. Dodam, ze kolumny chcialbym stworzyc sam. Bardziej zalezy mi teraz na jakosci dzwieku, nie znam sie na sprzecie dostatecznie dobrze, wiec jakakolwiek pomoc jest mile widziana.

Yamaha RX V357:

5x100W

Sub aktywny JBL

Dzieki

Ps. Admin, nie wiem czy topic umiescilem w dobrym subforum.

https://www.audiostereo.pl/topic/87676-yamaha-rx-v357-i-nowe-glosniki-stereo/

nie napisałeś najważniejszego , mianowicie jaki model masz tych głośników JBL

co do zmiany kolumn na samorobne , to o ile się na tym znasz i sam wszystko zbudujesz to koszt będzie niemały , strzelam ok. 600-650zł a mianowicie:

-2x głośnik basowy po 60zł = 120

-2x głośnik wysokotonowy po 60zł = 120zł

-2x obudowy z MDF-u > po 100zł = 200zł + jakaś okleina 20zł

-zwrotnice 2x po 50zł

-zaciski głośnikowe , bass reflexy - ok 4x po 15zł = 60zł

moim zdaniem nie warto , tylko kup jakieś używki

swoją droga ten amplituner jest bardzo słaby i o ile do kina się nada , bo cały efekt nadrabia subwoofer , to w stereo trzeba już podkręcić ustawienia

gra nie warta świeczki

nie napisałeś najważniejszego , mianowicie jaki model masz tych głośników JBL

co do zmiany kolumn na samorobne , to o ile się na tym znasz i sam wszystko zbudujesz to koszt będzie niemały , strzelam ok. 600-650zł a mianowicie:

-2x głośnik basowy po 60zł = 120

-2x głośnik wysokotonowy po 60zł = 120zł

-2x obudowy z MDF-u > po 100zł = 200zł + jakaś okleina 20zł

-zwrotnice 2x po 50zł

-zaciski głośnikowe , bass reflexy - ok 4x po 15zł = 60zł

moim zdaniem nie warto , tylko kup jakieś używki

swoją droga ten amplituner jest bardzo słaby i o ile do kina się nada , bo cały efekt nadrabia subwoofer , to w stereo trzeba już podkręcić ustawienia

gra nie warta świeczki

Witam

Zestaw jaki teraz mam to JBL SCS 260.5. W sumie do filmow jest super, ale do muzyki juz nie nada.

Tak jak myslalem, ze to raczej gra nie warta swieczki, ale skoro juz jest to chcialem go wykorzystac. Tak wiem, ze sub daje caly effect dlatego chcialem go zostawic i do tego dorobic jakies glosniczki, ktore beda lepiej brzmialy i wygladaly niz JBL.

No nic. Dziekuje kolego za fachowa opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.