Skocz do zawartości
IGNORED

Finalna pomoc w doborze kina

janciownik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu szukałem kina, pytałem, pojeździłem, posłuchałem - ale niestety drastycznie zmieniły mi się kryteria cenowe... i to czego słuchałem i w co celowałem stało się dla mnie nieosiągalne finansowo.

krótko - po przesłuchaniu wielu kolumn które spełniały moje wymagania padło na Klipsch F30/C20/B20 plus sub SW-450, podpięte pod Onkyo 509 (taki ampli już mam).

To taki ideał - filmy i głownie koncerty DVD (muzyka ciężki metal, rock, czasem Pink Floyd i podobne),

Inne wymagania - kolor czarny, bass ref z przodu, żadnych głośników z boku (typu Jamo 606/608) ze względu na ustawienie.

No i finanse niestety się zmieniły, i na dzień dzisiejszy mam 2-2,5 tysiąca maks na sprzęt, i chciałbym kupić coś kompletnego, bo wiem że nie będę miał kasy przez najbliższe kilka lat żeby cokolwiek rozbudować, dokupić itp. Miało by to nagłośnić salon 34m2, nie zależy mi strasznie na głośności - małe dziecko się pojawiło ;)

Czy możecie coś polecić, co grałoby niewiele gorzej niż ten klipsch ?

Myślałem o zestawie KODA AV-800F/C/S + SW-8150, lub klipsch F1/C1/B1 + jakiś mniejszy sub... Czy to można w ogóle porównywać ? Pewien sprzedawca mi mówił że klipsch F1 nie ma nic wspólnego z F3/F30, i nie ma co porównywać tych kolumn.

Ciekawie wyglądają też takowy zestaw: TAGA PLATINUM 5.0 F/C/S, i Wharfedale AMBER 20.5/20.1/20.C, a mojej żonie najbardziej spodobało się to:

ZESTAW 5.1 KODA CW30 + SW30 PIANO - słyszał to ktoś ?

Generalnie ciężko znaleźć coś co spełnia kilka warunków - albo koloru nie ma, albo bass ref z tyłu, albo głośnik z boku, albo cena ...

Za sugestię i opinie dziękuję bardzo z góry !!

https://www.audiostereo.pl/topic/88179-finalna-pomoc-w-doborze-kina/

Typowe stereo mam - stare ale jare ;)

Szukam typowo kina do salonu, osłuchałem się i zamierzałem kupić klipsche F30/C20/B20 + sub, jednak mnie nie stać i szukam alternatywy, podałem kilka przykładów co wpadły mi w oko, żeby wpadły mi w ucho nie mam do końca czasu obecnie. Głównie chodzi mi o to, czy jak osłuchałem się tego klipscha, to jak kupię coś z tych propozycji to czy się załamię czy jakoś to da radę.

Pozdrawiam

Janciownik

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ten zestaw (Koda CW30 + SW30) nie spełnia Twoich wymagań - fronty maja bass refleks z tyłu i bocznie zamontowane pary głośników niskotonowych. Kiedyś był to jeden z droższych zestawów Kody. Tu znajdziesz opisy Tagi Platinum 5.0 http://www.polpak.com.pl/produkt/4549/ZESTAW_KINA_DOMOWEGO_5.0_TAGA_HARMONY_PLATINUM_F_C_S i 5.1 http://www.polpak.com.pl/produkt/4551/ZESTAW_KINA_DOMOWEGO_5.1_TAGA_HARMONY_PLATINUM_F_C_S_+_SW.

Ten zestaw (Koda CW30 + SW30) nie spełnia Twoich wymagań - fronty maja bass refleks z tyłu i bocznie zamontowane pary głośników niskotonowych. Kiedyś był to jeden z droższych zestawów Kody

Dzięki za sprostowanie - jakoś nie doczytałem, ale żona wręcz zwariowała wizualnie na punkcie tego zestawu i jakoś tak mi umknęło ;)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzięki za sprostowanie - jakoś nie doczytałem, ale żona wręcz zwariowała wizualnie na punkcie tego zestawu i jakoś tak mi umknęło ;)

Więc musisz go razem z żoną odsłuchać! Nie masz wyjścia! Żona to najważniejszy element ustroju akustycznego! A ich dźwięk może być ciekawy, jak ich wygląd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.