Skocz do zawartości
IGNORED

radiomagnetofon z cd do +- 400zł

perzadam

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Cie to męczy, to zajrzyj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak praktycznie, to w Twoim przypadku bez znaczenia. Jak chcesz, to poszukaj, bo było też o tym już na forum.

Ukryta Zawartość

Adamie, jeśli jeszcze nie masz kaseciaka, zainteresuj sie tym!

Dobry model (o ile w pełni sprawny!):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Amplitunerow Ci na allegro nie brakuje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

heh a ile coś takiego w niemczech kosztuje bo jak tak to tata kolegi czasami do niemiec jeździ .... i gdyby sięz nim dogadać .... możę znalazłby coś lepszego po niższej cenie? to ? opłacało by się ?

ale póki co mam co znalażlem coś z łodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o nim sądzicie

czy tego kenwooda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nowszy model niż 4200? ma to samo ?

lepiej czekać na coś innego? a i budżet mam do 205 zł kaseciak za 25zl poszedl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to masz kłopot z tymi wejściami. Ale skoro masz już CD to już nie takie ważne? A jak poczujesz nieodpartą potrzebę, to możesz ręcznie przełączyć. Przyznaję, iż znalazłem kiedyś w necie informacje (na jakimś forum), iż receivery Rotela nie byly aż takie super i firma cieszy się dziś opinia lepszą niż w przeszłości. Ale - generalnie opinia o Rotelu rozciąga się i na starszy sprzęt więc jakby co, to nie będzie go trudno odsprzedać i to nawet bez straty bo śliczny jest. Byleby był sprawny, a chyba jest. Przejrzyj opinie o sprzedawcy, ma ich sporo i raczej nie powinien ryzykować wciskając Ci Ci coś niesprawnego. Chyba można zaryzykować i zmieścisz się w budżecie...

Jak widzisz nawet teraz trochę tego jest na allegro. Jeżeli nie możesz odebrać osobiście i wypróbowac sprzętu, to zwróć uwagę na liczbę opinii i czy nie ma negatywów. I przejrzyj je, by nie paść ofiarą jakiegoś naciągacza.

I ciekawostka, paskudztwo wyjątkowe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I tak też może wyglądać receiver :-( Co nie znaczy, że nie może być dobry.

Ukryta Zawartość

Ten Kenwood to też ciekawa propozycja. Może być lepszy, choć nie wygląda tak fajnie jak Rotel. Do tego ma tyle wejśc liniowych, ile potrzebujesz... No masz jakiś problem z wyborem. A Rotela przyuważyłem jeszcze jednego - aby nie ten sam model? No to będziesz się teraz męczył...

łądny wiem ;-) odbiór w łodzi :) ale tych wejść za mało ...;( trochę byłoby męczące grzebać co raz w kabelkach ... hmm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 180 zł chyba by nie sprzedał ;( ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale to już bardziej realniejsze ..:) ?

spośród tych hmm który lepszy? 2 gramofonów nie potrzebuje... już się pytałem ale ponowie:) czu ten mocniejszy 2x90 keenwood byłby mocniejszy ?

a ten amplituner pionier z łodzi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czu ten mocniejszy 2x90 keenwood byłby mocniejszy ?

heh nie tak napisałem jak chciałem... czy byłby taki sam

czy ten KR-6600 ma jakieś podświetlenie pod tuner, ? się zapytam...możę heh 3 pary kolumn(widze tylko a+b chyba 3 jednocześnie nie zagrają) ... taniej moze wyjdzie tego z zielonym podświetleniem ;-)

Ja ze względu na zabójczy wygląd wziąłbym tego ze Szczercowa. Przynajmniej rodzina nie kręciłaby nosem. Spójrz dla porównania na Sonaba, do którego link Ci podrzuciłem i innego, nowszego Rotela:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Może i lepsze ale miny rodziny na ich widok łatwo przewidzieć.

Ukryta Zawartość

Pioneer. Jeśli mieszkasz w Łodzi, to go obejrzyj. A jak nie - czy sprzedający go ma jakieś komentarze? O samym modelu na stronie ze starszymi Pioneerami nic nie znalazłem - pewnie nieco młodszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2xphono... jedno tape? m=pod phono można by podpiąć cd/kasete? czy już nie bardzo ? napislame do goscia moze odpisze

Ukryta Zawartość

Nie, nie można podpiąć CD ani decka pod wejście phono. Sygnał z gramofonu z wkładka MM czy MC jest dużo słabszy i wymaga do tego pewnej korekcji w stosunku do tych źródeł. W starych ale raczej w bardzo starych wzmacniaczach zdarzały sie osobno opisane wejścia dla gramofonów z wkładka piezoelektryczną, gdzie ten sygnał nie wymaga tego dodatkowego przetworzenia i mogą one być podpięte pod takie samo wejście - ale nie wiem, czy dotyczy to tego receivera. Raczej - nie. Ale spytaj. Masz tu link do odpowiedniej lektury:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A mój Cyryl choć ma wkładkę piezo wymaga podpięcia pod takie samo wejście co gramofon z wkładka MM. Takie dziwactwo.

Ukryta Zawartość

I jeszcze jeden receiver Rotela (RX 150A) do obejrzenia:

Ukryta Zawartość

Ten już naprawdę wiekowy, o czym świadczą gniazda DIN (w poprzednich były tylko pojedyncze do magnetofonu, traktowane jako alternatywa do gniazd chinch). Zdjęcia są nader nastrojowe. To oglądanie skończy się dla mnie tym, iż jeden z tych gratów wyląduje u mnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i otrzymałem odp :

"Można podłączyć trzy pary kolumn od 4 - 16 Ohm

Posiada jeszcze center canal ( wej. lub wyj.) nie wiem do czego to służy

Posiada wejścia aux; tape 1; tape 2;[ tylko na zdjęciu nie mogę się tego doszukać mogę się tylko domyślać....? ? tape 1 i tape 2? czy tape 1/a to TAPE MON? a TAPE 2/B to MON REC coś mi nie pasuje ;(?

phono 1; phono 2;

pre - amp out; main - amp in" A TO do czego służy ?

Ukryta Zawartość

pre amp out i main amp in to odpowiednio wyprowadzenie sygnalu z przedwzmacniacza i wejscie dla koncowki (wzmacniacza) mocy. Kazdy wzmacniacz sklada sie wlasnie z przedwzmacniacza i koncowki mocy. Najczesciej oba urzadzenia sa zintegrowane w jednej obudowie, rzadziej sa w 2 pudlach. W tym wypadku jest to pomyslane jakbys chcial uzyc amplitunera tylko jako tunera, wtedy podlaczasz kabel cinch do wyjscia pre amp out i do wejscia we wzmacniaczu. Na reszte postaram sie odpowiedziec jeszcze dzis bo musze zmykac

phono 1 mag i cer to wejscia dla gramofonu, pierwsze o czułości 3 mV drugie o czulosci 30 mV

phono 2 mag to zdublowane phono 1

aux to wejscie dla urzadzenia zewnetrznego (np. CD)

tape mon to wejscie dla kaseciaka, ale nie wiem co oznacza mon - moze mono?

tape rec to wyjscie do kaseciaka, gdybuys chcial nagrywac audycje z radia

tape rec p.b. to chyyyba takie gniazdko co zapewnia komunikacje dwustronna record/playback

pre-amp out i main-amp in to juz pisalem

obok nich jest chyba jakas blaszka albo druciki laczace przedwzmacniacz z koncowka

center channel sluzy do podlaczenia glosnika centralnego, ale po co takie rozwiazanie to nie wiem

dalej sa gniazda glosnikowe, w gniazdach A odkrecasz srubke, owijasz drut i przykrecasz srubke, w B i C chyba sa jakies zaciski sprezynkowe, ale nie widze dobrze

w prawym gornym rogu sa "gniazda" do podlaczenia anteny zewnetrznej

uff, jak sie myle to niech ktos mnie sprostuje

nu też się zorientowałem ze niii ma tape 1, 2 a tylko 1 :( a raczej chciałbym że pc.cd,kasety. podłączyć... choć narazie nie wiem jak ich przekonać aby stanoooooł u mnie... ;< ?

a co oznacza 2x70W RMS przy 4 omach ? przy większych omach moc mniejsżą oferuje ?

pionier cd doszedł(r prod 1991= 13lat ;D )wygląda tak jak na zdj, pilot ok, cd-reki czyta bez zająknięcia ale ku mojemu zdziwieniu nie przeczytał 7 audio orginalnych jakieś tańsze produkcje? naszczęście ich nie słucham ale ...

(ewentualnie przez aux pc cd pójdą bo cdrom od kompa je czyta.)

widzi wszystkie traki czasem pokaże ich czas trwania ale jak już przechodzi do play koniec poszumi i koniec:) pokaze domyślne 20 traków i 00:00 i koniec,,, bawić się w czyszczenie lasera?

tylko nie mam jeszcze możliwości posłuchania... ;)

Mam kilkunastoletniego cedeka i gruchot czyta wszystkie płyty bez zająknięcia, nawet te, z którymi nie radził sobie CD-ROM w kompie. Z tym, że w przypadku CD-ROM-u w kompie chodziło nie o to, że nie widział płyt ale o to, że niektóre odtwarzał bardzo cicho i z szumami. Co było tego przyczyną do dziś nie wiem. Dotyczyło to konkretnych płyt i do tego oryginałów. Dość, że miałem problem dokładnie odwrotny.

A co Twojego problemu, to wygląda to źle. Bardzo się bałem, że będę miał taki problem (i jeszcze z szumiącym napędem) i dlatego ostatecznie swój kupiłem w komisie, gdzie miałem jakąś możliwośc jego sprawdzenia. Ale czy Ty go w ogóle odsłuchaleś, czy tylko gapiłeś się w wyświetlacz? Podłączyłeś głosniki od kompa i...

Ten Rotelek RX-203A (aukcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) był taki śliczny i poszedł za 179 złotych. Taki jak mój CEC (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - dokładnie ten sam model - natomiast doszedł jak dotąd tylko do 41 złotych ale ma jeszcze 5 dni. To ten, jak go określił sprzedawca "CD no name". Niedługo się tez dowiem ile są warte moje kolumienki, bo podobne też ktoś wystawił na aukcji...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odmuchanie soczewki z pyłu (nie na chuch! dmuchawką!) może pomóc, ale nie musi. W sumie, co szkodzi spróbować?

Niestety takie są pułapki kupowania używanego sprzętu. Pierwsze pytanie: dlaczego ktoś to sprzedaje, skoro to jest dobre?

Tylko się tak od razu nie załamuj! Jeszcze raz wszystko dokładnie sprawdź. Posłuchaj płyt. Przedmuchać sprężonym powietrzem nie zaszkodzi ale sam bym nie czyścił. Za to, aby odtwarzacz był sprawny odpowiada ten, ktory Ci go sprzedał. Jak problemy nie znikną, to napisz o nich do tego, co Ci go sprzedał - i zaproponuj albo zwrot, albo oddanie na jego koszt do naprawy. Jak się będzie wykręcał to zagroź, iż wystawisz mu negatywa. Część się tego bardzo boi (zwłaszcza Ci, dla których jest to ważne źrodlo dochodów) i bywa to skuteczne.

No to i opiszę Ci swoja oprzygodę sprzed paru dni. Szukam gramofonu i przeglądam oferty na Allegro. Jest! Fajny gramofonik, niedrogo, sprawny i Warszawa. Piszę, pytam o jakieś szczegóły, i o to, czy będę mógł sprawdzić przed odbiorem. Pytam, czy mam wziąć płyty. Pierwsza odpowiedź: no tak, ale ten gramofon ma wtyk DIN i nie ma go jak podłączyć... Odpisuję, iż tak się składa, iż mam taką przejściówke i dodaje szeroki uśmiech :-)))))))) I otrzymuję drugą odpowiedź, iż on ma tylko jamnika i tam nie ma żadnych wejść. I już wiem, iż jeśli nie poszukuje czegoś na części, to nie powinienem od niego kupować. A gramofon to pewnie kupie w Muzancie. Jest tam taki śliczny CEC. Wielkie, ciężkie pudło, wkładka Ortofona ale 400 to trochę za dużo dla mnie. Raczej skończy się na Danielu lub Arturze za pół tego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.