Skocz do zawartości
IGNORED

radiomagnetofon z cd do +- 400zł

perzadam

Rekomendowane odpowiedzi

zdjecie:

[obrazekLUKASZ-132541_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) heh tu ma 1 kasete ?

i naprawdę jakość jest lepsza? na kasecie jest to wogle odczuwalne? jezeli byłby 2kasetowy to mógłbym przegrywać z kasety na kasete,,,(raz w tygodniu mama będzie sobie coś nagrywać ,krótką audycje... a potem żeby ją przegrać i dać kopię komuś innemu musiałbym prosić kolege..., czy jakość bardzo dobra i (możę przy nowej kasecie odczuwa się minimalnie?) dobra jest aż tak ważna... ? jakość jest lepsza? słuchu doskonałego nie mam... ten 2 kasetowy będzie miał krótszą żywotność niż ten 1(jakieś ferrytowe głowice? niby nie do zdarcia) póki co mam unitry 1 kasetowego dziadka... i jakość tego 2kasetowego będzie chyba lepsza niż tego co mam do tej pory...?

Ukryta Zawartość

z zodiaka juz nic przestrojenie za dużo nie da,,,,, ale głośniki ma 2x15w 8 omów... tylko chyba wtyczki

musiałbym rozebrać.(głośników do radia )... i tylko jak + i - podłączać....?

Sprawa wyglada tak: Nie zmiescisz sie finansowo, jesli bedziesz chcial kupic na raz CD, wzmacniacz, kaseciaka i glosniki. Te glosniki od zodiaka moga byc przez jakis czas namiastka, a z czasem za miesiac, dwa kupisz jakies "prawdziwe" glosniki za 3 stowki. Calosc wyniesie Cie cos kolo 600-700 PLN. Przekroczysz budzet, ale czy to takie wazne :)

Ukryta Zawartość

te glosniki wygladaja interesujaco, ale w malym pokoju moga za bardzo grzmiec

Ukryta Zawartość

Ten kaseciak Kenwooda wygląda dobrze. Ale uwaga! Kaseciaki zużywają się mechanicznie bardziej niż inne sprzęty grające. Czy klocek z 1980 jest abu na pewno sprawny i niezużyty mechanicznie?

You have been warned.

Co do dwukasetowości: Magnetofony jednokasetowe mają właśnie lepiej rozwiązana mechanikę (bo silnik służy tylko do jednej konkretnej rzeczy i do niej jest dostosowany). Z kolei autorewersy (poza gorszą mechaniką!) mają gorsze głowice - bo cztero- a nie dwuścieżkowe.

tzn głośniki z zodiaka tymczasowa namiastka potem sie nazbiera,,,,, rodzice przecierz niebędą głośno słuchać :) a zdziwią się żę jeszcze stauruszek się na coś przydał ;)

Jeszcze a'propos jakości z dobrej kasety na dobrym magnetofonie: poza naprawdę świetnie zrealizowanymi płytami (głównie z klasyką) różnica jest niezauważalna (oczywiście do pewnego poziomu sprzętu, ale ten poziom jest bardzo wysoki).

Sam na swoim zestawie (patrz w "o mnie") lubię robić ślepy test: sadzam niedowiarka przed głośnikami i puszczam kasetę i kompakt jednocześnie. Przełączam w trakcie grania źródło na wzmacniaczu (tak by nie było widać, które gra). I co? niespodzianka, różnicy prawie nie ma....

heh kto dziś kasety kupuje :) (czasami w empiku w dziale okazja można trafić kasety za 1.99 kilka na kilkadziesiąt coś lepszego się znajdzie sprzed 2-3 lat czasami cd ale to rzatko :D

kompakty na kasety ?

(czy jest różnica między sprzedawanymi cd-r a cd-audio w jakości przy nagrywaniu domową wypalarką muzyki ?)

to chyba dość dobre kasety:) i droższe

Różnicy między cd-a i cd-r nie zauważyłem. Ale różnicę między pomiędzy kasetą a nagranym na kompie cd-kiem widzę, a raczej słyszę - na korzyść kasety ( w wysokich tonach).

Kasety - dobre. Co znaczy dobre? Wyższe modele Maxellek, ewentualnie TDK są ok i kosztują około 4-5 zł.

Jeszcze parę dni - i jak sobie kupisz, to bedziesz miał.

Pisałem to już, ale powtórzę: niektórym zbyt ostro i sucho nagranym kompaktom przegranie na MC dobrze robi. Mam kilka takich płytek, które wolę słuchac z kasetowych kopii.

hmm pytanie o snipa(ponowione)

cena stoi 20.5( już teraz ok30 )napewno skoczy albo ma jakiś zapas.... snip będzię przebijał od ceny minimalnej w górę która jest podana, czy minimalnie powyżej której ktoś inny byłby w stanie zapłacić ? ustwić większy bufor aby mógł zaregować gdy minimalną nie przebije ?

albo mozę samemu licytować i 5-3 minuty przed dać sumę dużo większą(maxim diengów które na to mógłbym ewentualnie wysupłać ?

no no wpadłem:) cd będzie w drodze, tylko amplituner i kasety obserwowane :) i w + - 400 się zmieszczę :)

snip nie bedzie licytowal powyzej ceny minimalnej, poniewaz cene minimalna zna tylko osoba wystawiajaca aukcje. Ja bym zalicytowal na pare minut przed koncem kwota jaka jestem w stanie zaplacic odjac 10-20 zlotych i dodatkowo ubezpieczyl sie snipem kwota o 10-20 zlotych wyzsza

dziękuje i tak zrobie na kilka minut przed a potem snip o ten pas rezerwowy, heh snip nie będzie strzelał póki nie przebiją mnie :) ale jak nawet to i tak podstawową zapłace możę mniejszą od rezerwy...

tzn mi wcześniej chodziło o maksymalny zasięg finansowy współlicytujących ... w ciągu 6sec snip próbuje przebijać, ale minimalna była mniejsza od tego kto już wczesniej dał, jak wtedy zachowa się snip ? rzuci maksymalną kwotą?

ale w twojej aukcji cena minimalna zostala juz osiagnieta. Musisz teraz tylko okreslic stawke, bufor i cierpliwie czekac jeszcze 2 dni. Ze snipem nie przeplacisz, a jak bedziesz sam licytowal na pare sekund przed koncem to mozesz sie spoznic albo dac za mala stawke (np. o 50 groszy) i musztarda po obiedzie.

Tak poza temetem:

Wg mnie allegro powinno zmienic regulamin i przedluzac aukcje np. o 30 sekund po kazdym zalicytowaniu. Wtedy nie byloby snajperowania tylko uczciwa licytacja

Co do aukcji i ich przedłużania, zobacz mój post o Jarmarku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

możę nie 30 sec ale i 5 min byłoby wystarczające gdy słabe łącze/modem słabszy pc to 5 min byłoby na styk, heh i przedmioty uzyskiwały by realne ceny ... i każdy miałby szanse...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kenwood (cel podstawowy ;D)

=?

philips

Ukryta Zawartość

wygląd panelu z zielonym podświetleniem jest miły i przejrzysta ścianka tylnia :) , filips(*plan b ?) jasne podświetlenie...dużo przycisków i gałek tylko ta tylnia część trochę nieczytelna... co tu gdzie podłączyć... on ma to samo co kenwood tylko inaczej rozmieszczone?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips ma o jedno wejście liniowe mniej (trzy a nie cztery). A tak w ogóle - jak czegoś nie widzisz, to zapytaj.

I jeszcze dwa Kenwoody.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ten drugi to jakiś bardzo podstawowy model i bez drewnianej obudowy, pięknie za to utrzymany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no, ten drugi kenwood jest pierwszoklasny, moja uwage zwrocily porzadne gniazda glosnikowe, nie jakies tam sprezynki co wtedy wszedzie montowali. Gdybym nie mial wzmaka i tunera to bym stanal do licytacji. Wg mnie pojdzie za cos kolo 2 stow

hmm 2x90 pewnie nowsza wersja (mocniejsza...i znów ten zielony kolorek:) ) jak nie to będzie planem b zamiast filipsa,

jak to jest 2x50w jak mi będzie zamało dołożę drugię 2x50 i moc wynikowa = 200w? jak na mały pokój wystarczy, kolega mi kiedyś mówił co też już ma od kilku lat składany sprzęt,,, że głośniki najlepiej żeby były 2x? mocniejsze od wzamcniacza (czy to prawda?)

nie do konca kolega ma racje, glosnik mozna spalic 3 razy slabszym wzmacniaczem, jezeli go odkrecisz na maxa to sygnal moze byc na tyle znieksztalcony, ze bardzo latwo moze spalic wysokotonowke. Jezeli nie bedziesz za bardzo krecil potencjometrem to nic sie nie powinno stac nawet jesli wzmak bedzie mial wieksza moc nic glosniki. Ja mam wzmak 2x50W a glosniki 2x70W (przy 8 ohmach)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.