Skocz do zawartości
IGNORED

Akustyka pomieszczenia

Se6astian

Rekomendowane odpowiedzi

Ta folia jest reflektorem dla fal dźwiękowych o średniej wysokiej częstotliwości. Taki ustrój będzie pochłaniał relatywnie tylko niskie częstotliwości, a odbijał średnicę wysokie. Dlatego pisałem, aby dokładnie wykonać projekt - ważna jest też szczelność pneumatyczna na deklach tego ustroju. Powietrze ma się przeciskać przez materiał porowaty oddając swoją energię (zmieniając ją na ciepło).

No wlasnie sie domyslilem ze te tuby to do basu tylko ale jaka folie zastosowac tego nie wiem ? Gdzie kupic zeby byla ok ?

Gdzie kupic zeby byla ok ?

Z tego co widać, to ta folia jest na tych rurach. Ciekawostką tego projektu jest możliwość "sterowania" stopniem absorpcji w górnej części pasma akustycznego poprzez różne ustawianie (przekręcania) tuby.

Te tuby, to tak fabrycznie są - trzeba zdjąć z jednej strony.

Tu masz link do folderu z takimi rurami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ok fajnie tylko te wymiarami nie pasuja tu jest cos fajnego i geste co o tym myslisz ?

Ukryta Zawartość

a tu wiecej tego jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak sie zastanawiam nad ta walka z basem i mysle o zmianie kolumn bo ten bas to walka z wiatrakami zaczyna sie robic hehe ;)

a kiedys tak mi go brakowalo chyba sie juz wyleczylem z niego sam nie wiem ;)

Oczywiście rozwój wątku mi nie przeszkadza ;) Pozwolę sobie tutaj zadać to pytanie chociaż jest nie na temat. Muszę podłaczyć konsolę PS3 do DACa po optyku, problem w tym ze uzywam jej jako odtwarzacz do projektora i stoi na regale za kanapa, wiec dlugosc kabla musi byc te 15 metrow. Ograniczenie toslinka to niby 10 metrow, a kable 15 i 20 metrowe sa do kupienia, czy to bedzie chulać ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.