Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Marantz....tylko jaki?

TRIBUL

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden czort. Ale oni jeszcze rozważają PM50 czy 6010 ... No nie rozumiem jednak...

Nikt tu nie rozważa czy wymienić HK980 na Marantza 6010. Ja tylko miałem możliwość pożyczenia 6010 żeby zobaczyć jaki dźwięk oferuje Marantz w porównaniu z Harmanem. Harmana chciałem zmienić na pm7000,7200 lub nowego pm7004, no i zmieniłem na ten ostatni.

Tribul,

dzięki za info. Nie wiem tylko co oznacza to PROCESOR IN/OUT?

PROCESOR IN/OUT służy do podpięcia equalizera, nie wiem czy zadziała jako końcówka mocy bo nie miałem tych wzmacniaczy.

czyli skoro nie puszczać stereo przez ampli, to może taka koncepcja:

a) kino domowe puszczam: DVD --> ampli --> wzmak --> fronty , ORAZ DVD --> ampli--> reszta 5.1

b) stereo puszczam: CD--> wzmak --> fronty

chyba tak można?

Oczywiście że tak, ja mam połączone właśnie w ten sposób, ampli napędza centralke, satelity i subwoofer a wzmak napędza fronty, jak chcesz słuchać CD to tylko przełączasz na CD w wzmacniaczu i gotowe, cisną same fronty. Oczywiście masz stereofoniczne PRE-OUT w ampli?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.