Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD do 1000zł

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki polecili byście mi odtwarzacz dvd do 1000zł ?

Zależy mi na najlepszej jakości obrazu filmów dvd i bardzo dobrym dźwiękiem wielokanałowym ,ale głownie na obrazie .

Telewizor to 46 calowa Plazma Panasonic tx-46g10e

Na razie będzie bezpośrednio podłączony do telewizora .

Chcę zainwestować w po żądne dvd dlatego że mam z ponad 500 oryginalnych filmów dvd .

W tej chwili oglądam filmy na odtwarzaczu hd-dvd Toshiba hd-e1.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz

https://www.audiostereo.pl/topic/88481-odtwarzacz-dvd-do-1000z%C5%82/

Zmartwię cię nie uzyskasz lepszego obrazu na żadnym dvd nawet takim który kosztował ponad 10000 pln. Dżwięk tak obraz nie.

Chyba raczej można uzyskać też lepszy obraz, bo testowałem kilka odtwarzaczy dvd i każdy miał inny obraz jeden lepszy drugi gorszy ale były tanie modele dlatego szukam jakiegoś lepszego co kosztował kiedyś z 4-7 tysięcy.

Znalazłem w internecie Denona DVD-3910 , z opinii i danych technicznych wynika że ma bardzo dobry obraz .

Kosztuje 500zł ale jest w kiepskim stanie wizualnym, warto było by go kupić ? czy lepiej poszukać coś innego ?

Skoro się upierasz to kup taki,ja miałem 3930,3800,Pioneera 989,668 i w każdym obraz dobry,ale ze zwykłego Blu-ray LG lepszy.To były odtwarzacze z nie złym torem audio.nAJLEPSZY OBRAZ MIAŁEM Z dvd oPPO JUŻ NIE PAMIĘTAM SYMBOLU.tAKI SREBRNY NALEŚNIK.

Skoro się upierasz to kup taki,ja miałem 3930,3800,Pioneera 989,668 i w każdym obraz dobry,ale ze zwykłego Blu-ray LG lepszy.To były odtwarzacze z nie złym torem audio.nAJLEPSZY OBRAZ MIAŁEM Z dvd oPPO JUŻ NIE PAMIĘTAM SYMBOLU.tAKI SREBRNY NALEŚNIK.

Przypomniałem sobie Dv-970HD.

Witam,

Polecam DV-LX50 Pioneer,co sobą reprezentuje znajdziesz pod tym linkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priva.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żartujesz polecasz taki przeciętny odtwarzacz i w nim ma być obraz lepszy od tego Pioneera z linku,tak jak pisałem nawet w tak drogich odtwarzaczach obraz jest dobry,ale nie będzie lepszy niż z taniego Blu-ray.Podsumowując szkoda kasy na odtwarzacze dvd,chyba że ma odtwarzać SACD,DVD Audio to tak,jak najbardziej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ponownie,

odtwarzacz z linku Pioneer DV-868AVi był może kiedyś szczytem technologi,a szczególnie w roku 2004.

DV-LX50 jest sprzętem dużo nowszej generacji,a co za tym idzie również bardziej dopasowanym do obecnych na rynku komponentów.

Poza tym kolega Mr.Black szuka odtwarzacza do 1000pln.

Uważam ze nie ma sensu bić nie potrzebnie piany,bez urazy.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)

Chyba raczej można uzyskać też lepszy obraz, bo testowałem kilka odtwarzaczy dvd i każdy miał inny obraz jeden lepszy drugi gorszy ale były tanie modele dlatego szukam jakiegoś lepszego co kosztował kiedyś z 4-7 tysięcy.

Znalazłem w internecie Denona DVD-3910 , z opinii i danych technicznych wynika że ma bardzo dobry obraz .

Kosztuje 500zł ale jest w kiepskim stanie wizualnym, warto było by go kupić ? czy lepiej poszukać coś innego ?

na twoim miejscu kupilbym jakis odtwarzacz bluray. nawet jesli masz spora baze tytulow na dvd, to w bluray mozesz pokusic sie o skalowanie obrazu poprzez bluray. efekt duzo lepszy od zwyklych dvd, i zawsze bedziesz mial mozliwosc odtworzenia na takim sprzecie rowniez bluray.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

na twoim miejscu kupilbym jakis odtwarzacz bluray. nawet jesli masz spora baze tytulow na dvd, to w bluray mozesz pokusic sie o skalowanie obrazu poprzez bluray. efekt duzo lepszy od zwyklych dvd, i zawsze bedziesz mial mozliwosc odtworzenia na takim sprzecie rowniez bluray.

Odtwarzacz blu-ray posiadam Sony s-300 do blu-ray starcza ,ale w dvd to toshiba hd-e1 ma lepszą jakość obrazu.

Znalazłem Blu-ray Oppo BDP-831 ponoć istne cacko w dźwięku i obrazie blu-ray ,ale czy też w dvd będzie miał taką jakość ?

bo jak tak to sprzedał bym swojego blu i kupił tego oppo.

Mam na sprzedaż 3910 w kolorze srebrnym. Używałem go do momentu kupna czarnego 3910. (Mam czarny AVC A1SE i ciężko było dostać czarnego 3910 w stanie "jak nowy"). Bez zarzutu odtwarza SACD, DVD, CD. W stanie jest idealnym, pilot nieużywany ponieważ do obsługi mam RC-871. Dorzucę RCA Profigolda do podłączenia dźwięku stereo. Cena to okolice 950 zł. Mam jeszcze oryginalne opakowanie.

Popełnisz wielki błąd kupując odtwarzacz DVD do kwoty 1000zł. Każdy średniej klasy bluray w tej kwocie po przeskalowaniu obrazu będzie lepszy. Co jak co ale akurat jakość obrazu w nowych urządzeniach polepsza się w odróżnieniu do jakości dźwięku. Żeby nie być "gołosłownym" posiadałem z Pioneera DV 717,737,989 a z Denona DVD 2800, 3800, 3930 i sam kiedyś twardo ich broniłem - takie życie.

Tęż o tym pisałem DVD nie będzie miało żadne lepszego obrazu od nawet super dobrego i drogiego DVD.SZKODA KASY.Tak trudno to zrozumieć.

A co powiecie żeby zamiast DVD kupić Blu-ray Oppo BDP-831 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.