Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny frontowe do Marantz SR 5005

Maximus_89

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj stałem się posiadaczem Marantza SR 5005. Poszukuje do niego na początek dwóch kolumn frontowych. Rozbudowa do 5.1 nastąpi w późniejszym etapie. Planuje wydać na kolumny 2tys. Im więcej zostanie w portfelu tym lepiej. Początkowo myślałem o kolumnach Monitor Audio BX5 ale ich cena jest dla mnie za wysoka. Teraz zastanawiam się nad któryms z modeli Pro Tonsila. Fiesta lub Maestro II 180. Chodzi mi po głowie również Dali Concept 6 lub KEF Q7.kolumny potrzebuje do pokoju o powierzchni 15m2, a głośniki będą stały blisko ściany. Muzyka przeróżna. Lubię zespoły Rainbow, Deep Purple, Pink Floyd, Phil Collins, Peter Garbiel. Ale słucham również czasem muzyki poważnej.

Może ktoś z Was ma tego Marantza i podzieli się opiniami z jakim zestawem współgra?

https://www.audiostereo.pl/topic/88508-kolumny-frontowe-do-marantz-sr-5005/

Od wczoraj stałem się posiadaczem Marantza SR 5005. Poszukuje do niego na początek dwóch kolumn frontowych. Rozbudowa do 5.1 nastąpi w późniejszym etapie. Planuje wydać na kolumny 2tys. Im więcej zostanie w portfelu tym lepiej. Początkowo myślałem o kolumnach Monitor Audio BX5 ale ich cena jest dla mnie za wysoka. Teraz zastanawiam się nad któryms z modeli Pro Tonsila. Fiesta lub Maestro II 180. Chodzi mi po głowie również Dali Concept 6 lub KEF Q7.kolumny potrzebuje do pokoju o powierzchni 15m2, a głośniki będą stały blisko ściany. Muzyka przeróżna. Lubię zespoły Rainbow, Deep Purple, Pink Floyd, Phil Collins, Peter Garbiel. Ale słucham również czasem muzyki poważnej.

Może ktoś z Was ma tego Marantza i podzieli się opiniami z jakim zestawem współgra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny te nie są dobrze znane,ale to bardzo dobre kolumny.Sam takich używałem z SR-6003 .Cały komplet mam do dzisiaj.906i 902i,905i i sub 309.Kolumny te pare lat temu sprzedawał audioklan i były dedykowane do Marantza a cały komplet kosztował sporo ponad 6000 pln.Uwierz mi że to kolumny lepsze o klase od tych wszystkich które wymieniałeś.Pare osób na forum kupiło je i nikt ich nie sprzedał a każdy jest bardzo zadowolony.Wpisz w google i poczytaj o nich.Jak pokombinujesz to kupisz cały zestaw za 2000 pln i nic sie do nich nawet nie zblizy.Tutaj polecaja głównie MA,Jamo,Kefy.Dodam że miałem i Siesty i Kefy i B&W i Mordaunt Short goszczą u mnie 2 lata i nie wymienie ich jeszcze na pewno.Grają na poziomie B&W i zdecydowanie lepiej od Kefów Q5,Q3 które miałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie powiem. Zrobiłeś mi tymi kolumnami mały mętlik w głowie. W internecie jest dość mało opinii na ich temat. Tutaj na forum ludzie wyrażają się o nich dość pozytywnie. Mnie osobiście bardzo podoba się brzmienie B&W ale z uwagi na ceny tej marki mógłbym sobie pozwolić tylko na satelitki. Martwi mnie tylko trochę, że musiałbym je kupić bez odsłuchu. Ale audiofilem żadnym nie jestem, a muzyki słucham tylko do relaksu.. Oj kuszą mnie kuszą.

Kusza nie kusza ale juz ich chyba nie ma musiałbyś napisać do sprzedajacego czy są jeszcze.Pisałem ci ze z Marantzem SR-6003 i wzmacniaczem PM 6003,6003,7001 grały bardzo dobrze,tak wiec z SR-5005 tez powinno byc dobrze to trochę gorszy amplituner,ale i tak powinno być ok.Co kupisz w tej cenie Koda,Taga,Jamo,reszta juz drozsza,a kolumny nie mają sie czego wstydzic,są nie pozorne ale maja spory zapas i basu i graja neutralnie.

witaj,

na ubiegłotygodniowym AudioShow 2011 jako jedyni uruchomiliśmy system kina domowego 7.2 na kolumnach Roth Audio z UK. Fronty w postaci Roth Oli 40 kupisz już za 2090zł. W najnowszym Audio jest ich recenzja - wytrzymały porównanie z wszystkimi konkurentami, pochwalono je za brzmienie, zbliżone do tego, które w czasach świetności miały tańsze kolumny Paradigma. Ogółem, recenzent napisał, że mają dużo soczystego basu i bardzo bogatą górę, świetną przestrzeń.

Ponadto dochodzą obiecujące względy ekonomiczne - subwoofer, który był testowany na forum i zebrał fajne opinie dostaniesz już za 1200zł. Centralka i satelity też są do kupienia w ludzkiej cenie.

tutaj recenzja forumowiczów z poprzedniego modelu - Roth Oli 4 (też wciąż dostępny w sprzedaży)

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/roth-audio-oli-4-%E2%80%93-recenzje-art216.html

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.