Skocz do zawartości
IGNORED

spalony głośnik niskośredniotonowy GALE 3030

dawos

Rekomendowane odpowiedzi

witam, spalił się głośnik niskośredniotonowy w kolumnie GALE 3030. Szukam fachowca w pobliżu Torunia, który może zająć się zregenerowaniem. Z góry dziękuję za pomoc

Lepiej zapytaj producenta lub dystrybutora o nowy.

DR głośnik firma dragonhead Łomiankik/Warszawy, ostatnio naprawił nam 18 calową estradówkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

DR głośnik firma dragonhead Łomiankik/Warszawy, ostatnio naprawił nam 18 calową estradówkę.

Ukryta Zawartość

dziekuję, nie ma zbyt wiele propozycji poza twoją. jakby znalazł się ktoś chętny, to mógłbym podesłać głośnik np pocztą. kiedyś było tutaj kilku elektroników robiących głośniki... z góry dzięki za więcej pomysłów

Ukryta Zawartość

Swego czasu naprawiałem kilka sztuk przetworników, m.in. też Gale ale inny model, też miałem kontakt z Allegro, ale mam do człowieka inny numer - 502898760 Arkadiusz, możesz sprawdzić czy jeszcze aktualny, facet profesjonalista, sprowadzał mi ze stanów zawieszenia.

jeśli juz wymieniałeś 2 razy ? to co ty robisz z tymi głośnikami ? he ? Dyskoteki ?

No to ja się nie dziwię .

Jak robisz dyskoteki o se kup tonsile :) najlepiej altusy 140 :)

jeśli juz wymieniałeś 2 razy ? to co ty robisz z tymi głośnikami ? he ? Dyskoteki ?

No to ja się nie dziwię .

Jak robisz dyskoteki o se kup tonsile :) najlepiej altusy 140 :)

hehe. dyskotek nimi nie robię, bardzo dbam o swoj sprzęt, ale w serwisie przypadek był znany, kolumny mają skłonność do palenia głośników. wzmacniacz jest dużej mocy, ale one potrzebują mocnego wzmacniacza (nad 3100 monitor) Co zrobić, kolumny są ok, ale może jakiś inny głośnik lepiej by się lepiej sprawdził...

• 3 miesiące później...

właśnie wysłałem niedawno paczuszkę. jak dostanę z powrotem, to dam znać jaki będzie efekt pracy i koszt

Witam. Proszę bardzo

www.acoustic.wirtuale.pl

Gość sprawdzony i od wielu lat w temacie.

Ja też spaliłem w swoich 3030 NADem 3300 głośnik niskośredniotonowy. Na szczęście były jeszcze na gwarancji więc za wymianę nic nie zapłaciłem, ale problem był. Kolumny były już nie produkowane, nie mogli ponoć znaleźć odpowiedniego głośnika(czarnego, mieli 2 srebrne). Po ponad miesiącu kolumny wróciły do mnie z serwisu. Jak na ultra tanie kolumny są ok, ale naprawa może okazać się nie opłacalna i czy warto? Nie lepiej zmienić na coś lepszego? Wysokie w nich są słabe.

“Kejseren er i garderoben!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.