Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio A500 czy NAD C320 BEE ?

sfirek

Rekomendowane odpowiedzi

sfirek - jak już porównywać to nie lepiej wziąć pod uwagę CA Azur 540? Spadły jakoś ostatnio w cenie i można wyrwać za podobną cenę jak 320BEE. A 500 to staroć :)

The odd get even.

IMO - w przypadku CA Azur 540A Panowie z CA sie raczej nie popisali. Do opisywanej przez poprzednikuf "plaszczyzny" dorzucili kiepskie stereo (przestrzen? zapomnij...) i wyszlo na to ze kiepski Classic jest i tak lepszy ;-) Ale to moja opinia.

Do iwo: zaden grzech... 496 i 596 to naprawde dobre wzmacniacze.

pozdrufka

Daniel

gg191341

• 1 rok później...

he he a ja postawiłbym tutaj Rotela RA-840BX3 i wymiecie konkurencje.

Miałem wszystkie z wymienionych wzmacniaczy i odsłuchiwałem je pod monitorami Tannoy M2 (moje poprzednie) i JMlab Focal Chorus 706S (moje obecne) i zdecydowanie Rotel jest najlepszy z nich wszystkich mimo że najstarszy.

A najgorzej z nich wypadł 320 BEE - dla mnie to pomyłka NAD'a i bardzo poważny bład w sztuce tego koncernu.

Jak NAD to tylko C370 bo nawet C350 jest słaby.

Zestawy były testowane w małym pokoju do muzyki: Jazz,Soul,RnB i innych spokojnych i melodyjnych kawalków w których jest saksofon,fortepian,delikatna perkusia i sensowny wokal.

Pozdrawiam.

ludzie dajcie luz !

Prawda jest taka że za podobną cenę wychaczy się CA 640, porównywałem z 320 Bee i HK 670 i do moich preferencji a słucham więcej muzy dla relaxu chociaż lubie też the cult i billy idola CA mi się bardziej spodobał właśnie za kontrolę basu(jest go napewno mniej niż w hk), nie męczącą średnicę i wyraźną i niemęczącą górę.

Z moimi tannoykami nadzik się tak już nie spisał. Ale pewne jest że te zmaki to klasa budżetowa i może lepiej dozbierać z 500pln-ów i kupic np. denona za 2100 od norwidosa.

CA to dobry wzmacniacz ale problem z nim polega na tym że zaczyna grac dopiero od godziny 9 :(

Ja wybrałem Rotela bo użekło mnie w nim to że gra od samego poczatku...wystarczy delikatnie odkręcic potencjometr a on nawet przy bardzo cichym słuchaniu gra juz całą szerokościa pasma - a to potrafi malo który wzmacniacz...zwłaszcza w takiej cenie.

Z tego przedzialu cen nic nie gra super bo nie moze. Co najwyzej sledzac roznice mozna sobie dobrac 'mniejsze zlo'. Wszystko na ten temat. Pytanie co jest lepsze pomidorowa czy ogorkowa ma identyczny sens jak to z tytulu watku.

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.