Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o blu ray HK BDT20

Bobby75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie jakie są wasze opinie , doświadczenia w użytkowaniu odtwarzacza HK BDT20. Chcę kupić owy napęd przeznaczenie filmy ( blu ray i DVD ) oraz muzyka.

Ciężko doszukać się opini na temat tego modelu. Wiem już że model BDT10 jest słaby 20 ponoć i szybsza i lepsza w muzyce. Co o tym sądzicie? Mój amplituner to AVR255 więc nie zależy mi na 3D i innymi nowinkami . Jeśli nie ten to jaki na tym samym progu cenowym? BDT20 można już dostać za deko ponad 1000zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/89223-co-s%C4%85dzicie-o-blu-ray-hk-bdt20/
  • 2 miesiące później...

Osobiście NIE polecam w ogóle HK. Mam AVR255 i BDT20.

1) Żeby odtworzyć prawidłowo wszystkie najnowsze płyty (m.in. Star Wars) trzeba zrobić upgrade software. Po upgrade odtwarzacz nie odtwarza niektórych plików (m.in flac, ciekawe co to za sprzęt ze średniej półki który nie odtwarza jednego z najlepszych formatów audio?).

2) Jakość materiałów odwarzanych z DVD lub nie daj boże z divix mocno przeciętna. Jakość DVD bez samplowania do 1080p na DVD Panasonicu DVD-RA61 zdecydowanie lepsza (mniej szumów w ciemnych miejscach lepsze odwzorowanie kolorów)

3) Odtwarzanie z zewn dysku twardego tylko z dodatkowym zasilaniem. Ten sam dysk na kablu bez problemów działa na laptopie czy tablecie. Na odtwarzaczu nie - potrzeba zewnętrzne zasilanie bo HK nie potrafi zbudować odpowiedniego zasilacza który dostarczy 700 mA na wyjściu USB. Dla porównaniu chińska Manta z tym radzi sobie świetnie.

4) Zasięg pilota - ledwie 3+. Powinni zamontować celownik optyczny żeby dokładniej trafiać w odtwarzacz.

5) Wykonanie - po trzech (dosłownie) przetarciach miękką suchą ściereczką odpadły 2 literki z napisu Harman Kardon. Mam teraz Ha man ardon.

6) Serwis i obługa klienta - polski serwis: proszę przysłać sprzęt wgramy stare oprogramowanie chociaż nawet nie wedzieliśmy że potrafi odtwarzacz flac (!!!) Nie przyślemy bo amerykanie na nas krzyczą jak dajemy starszy soft. A po za tym u nas to nie działa. Amerykański serwis: przykro nam bardzo że ma pan kłopoty, a z jakiego Pan pochodzi kraju żebyśmy mogli panu lepiej pomóc? Z polski. Cisza. 4 tydzień bez odzewu pomimo ponagleń. Pewnie siedzą nad atlasem i szukają gdzie ta Polska.

7) Design - podzespoły podobne, choć nie do końca. Pomiędzy odtwarzaczem a amplitunerem wyraźna różnica jasności i odcieniu wyświetlacza. Piloty, gdyby nie napis założyłbym się o własną głowę że są od zupełnie różnych producentów.

Podsumowanie

Swego czasu na pewno lider średniej półki. Niestety w pogoni za zyskiem i dotrzymaniem kroku konkurencji stacza się w dół. Jeszcze chwile i może będzie można kupić HK w Lidlu. Może nie w promocji dwa pęczki rzodkiewki a odtwarzacz gratis, ale jednak. Poza tym lekceważenie klienta w dzisiejszych czasach to taki lekki strzał w stopę. Bo nie jest wstydem przyznać się do błędu i go naprawić ale postępowanie firmy (w tym także polskiego serwis - było nie było autoryzowanego więc jakiegoś tam przedstawiciela firmy na teren Polski) jest nieakceptowalne.

Zgadzam sie z kolega w 100 procentach,napisał wszystko co ja bym namalował.Miałem AVR-255 i 460 koszmar ,nie chodzi o muzyke tylko o grzanie zawieszanie i serwis .Normalnie zwolnił bym całą Katowicka załogę.Co do blu-ray nie wart nawet 500 pln.LIPA LIPA i jeszcze raz LIPA.Nie wiem za co każą płacic te ponad 1000 PLN.Za napis na obudowie. Sprzedałem Harmana i pozbyłem się bólu głowy.

zobacz Panasonic DMP-BDT210 3D , jestem z niego bardzo zadowolony.

Rownież polecam. Dłuugo studiowałem opinie, testy i to jeden z najlepszych BD jesli chodzi o obraz na rynku. Są tutaj na forum powklejane testy (między innymi u mnie w wątku: co zamiast PS3) z miarodajnych nie polskich mediów. Panasonici wypadają w nich rewelacyjnie. Potwierdzam to również "naocznie"

I find your lack of faith disturbing...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.