Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Scherzo 200 pod AX-590???

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Wzmacniacz Yamaha AX-590 ,pokój 2,60x5,20metra i kolumny Tonsil Scherzo 200. Słucham RMB,Soulu,Spokojnej muzyki ale czasem lubie jakiś Breakbeat i 2step. To dobre kolumny do tego??? Jakie ewentualnie polecacie??? Warunek-nie moga przekraczać 83cm wysokości :) Zastanawiałem sie tez nad czterema mniejszymi bo podobno w takim małym pokoju czery identyczne kolumny graja całkiem nieźle. POMÓŻCIE !!!!

Dzieki.

cztery kolumny do stereo ? - a jak je chcesz ustawić w czterech kątach czy np. jedna na drugiej ;) szczerze mówiąc nie słyszałem o takich rozwiazaniach - mysle że do twojego pokoju jakieś monitorki byłyby najodpowiedniejsze a wybór jest spory...

Chwilkę - czemu nie mogą być wyższe niż 83cm ? Czyżby miały stać pod jakąś półką ? To nie jest zwykła ciekawość - możesz popełniać błąd w ustawieniu tego co masz i nie uzyskiwać maksymalnej jakości.

Nie nie.Niestety musza stać na potężnych metalowych statywach przymocowanych do sciany.Nie moga stać na podłodze bo poprostu nie ma na to miejsca.NA monitorach sie chyba głosno nie pogra,przynajmniej tak mi sie wydaje bo przecierz maja małe srednice głosników.Zastanawiam sie własnie na co zmienić te Scherzo.Co polecacie do ok 450-500zł ???

No to ja nie rozumiem. Co to znaczy "głośno się nie pogra" ? Na monitorach się właśnie głośno gra bo nie łupią basem w czoło :) A kolumn podłogowych nie stawia się na podstawkach (z definicji). Wybierz jakieś z bas refleksem z przodu i posłuchaj w domu. Potem zacznij szukać takich używanych...

2.6x5.2m to jest mały pokój (13m) więc mój typ Gale 3020 mogłyby odnieść w nim sukces. Wytrzymują nawet 100W i mają wysoką efektywność (90dB). Jeśli ta Yamaha ma dobrą wydajność prądową to możesz spróbować. Nowe kosztują niestety około 700zł a używanych raczej nie dostaniesz, więc uważaj żeby Ci się za bardzo nie spodobały ;)

Za 400zł spokojnie dostaniesz Tannoy M1 ale ztcw to wchodzą w grę wyłącznie przy spokojnej muzyce. To może być bzdura więc postaraj się od kogoś pożyczyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.