Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M2 a Eltax 5+ czy wymiana ma sens

diver

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jestem tu pierwszy raz bo wzięło mnie na zmiane nagłośnienia i szukałem w necie opinii.

Jak myslicie czy ma sens wymiana tannoy M2 na eltax 5+ , system 5.1, yamaha RXV900, myślałem o wymianie samych frontów, pokój 20m2 umeblowany. Tannoy gra OK ale trzeba im odkęcić. Szukam czegoś co będzie dobre do audio i kina, central i satelity(tannoy mc i m1 ) chcę zostawić. Co wy na to?

https://www.audiostereo.pl/topic/8957-tannoy-m2-a-eltax-5-czy-wymiana-ma-sens/

bezsensu!

po 1- po wymianie przodów na eltaxy kino straci spójność!

po 2- eltaxy grają na tym samym poziomie co tannoye. Ja bym się nawet skłaniał do stwierdzenia że Liberty graja gorzej.

alternatywa - sprzedaj m2 i kup m4. Albo jeszcze lepiej sprzedaj m1, m2 daj na tył, a na przód kup m4.

Pozdrawiam

Witam

Najbardziej sensownym rozwiązaniem będzie zakup dobrego suba a do tego później ewentualne roszady z zamianą / wymianą pozostałych głośników .

Patrząc po twoim wpisie > zmieniając fronty na M4 czy nawet M5 dostaniesz wszystko tylko nie to czego szukasz. To czego Ci brak w twoim zestawie spowodowane jest niedostatkiem mocy Yami ( a tak na marginesie co to za model ten RXV900 ? , na stronie Yamahy znalazłem tylko Rx-V800RDS )

Witamy w Klubie Niezadowolonych z Brzmienia Amplitunerów K.D. Maści Wszelkiej w Stereo :(

A na poważnie :

1. W specyfikacji napisać można wszystko i wszystko po części będzie prawdą

2. Jeśli płyta jest b.dobrze !!! nagrana nie odczujesz wyraźnego spadku dynamiki

3. Zmiana kabli w tym przypadku naprawdę nic nie pomorze

4. A może rozważysz zakup wzmacniacz stereo zamiast suba

5. Zanim cokolwiek postanowisz ostatecznie spróbuj posłuchać każdej konfiguracji

6. Poczytaj wcześniejsze wpisy odnoszące się do tych tematów wiele razy były wałkowane

7. Sprawdź ustawienia w opcjach , zaznaczenie złej wielkości głośników przednich ( nawet jeśli takie są ) powoduje odcięcie części częstotliwości i spadek dynamiki w stereo – Też był o tym ciekawy wątek

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.