Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 600 via JBL Northridge E Series

admi

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

Zestawy które mnie interesują to:

1. B&W

602 główne

600 lub 601 efektowe

LCR60 cent

650 sub

2. JBL

E30 główne

E20 efektowe

EC25 cent

E250 sub

cena podobna, klasa również.

Słuchać będę na Y750 w pokoju ok.20m2.

cudów nie ma (pokój) więc będzie 5.1

Czy ktoś robił takie porównanie i coś może powiedzieć.

Z różnic technicznych i praktycznych wyszło mi, że sub B&W może stać przyścianie a JBL raczej nie - ale to nie jest kluczowe.

Proszę o rady z odsłuchu - biorąc pod uwagę mije realia.

Dodam iż większość do radio i kino, ze stereo to rock.

Wydaje mi się, że zestawy lepiej brzmią niż pojedyncze sztuki (i takie są noty) i sensu w moim przypadku składania kompletu różnych producentów nie widzę.

https://www.audiostereo.pl/topic/8959-bw-600-via-jbl-northridge-e-series/

a sam już porównywałeś obydwa systemy?

wydaje mi się że powinieneś troszke poszerzyć horyzonty, i wziąć pod uwagę parę innych konfiguracji (producentów).

Jeżeli chodzi o b&w, to poza wzkazówką xajasa zamieniłbym 602 na 603, albo zamiast na tył 600, 601 kupiłbym 602.

Pozdrawiam

prosiłeś o radę to ją dostałeś.

Jeżeli mówisz że "narazie" to poczekajmy, aż taka możliwość się nadaży. Kupowanie systemu "na oko" jest pozbawione sensu! w międzyczasie możesz sobie poczytać opinie, na temat b&w na tym forum jest mnóstwo, sam o nich co nieco napisałem, a i jbl powinieneś conieco znalezć (ja osobiście nie słyszałem, więc się nie wypowiadam).

ps. czemu podłogowce odpadają? przecież do monitorów i tak potrzebujesz podstawki (bo chyba nie postawisz ich sobie na półce :D )

ps2. twój post jest mało konkretny. Chciałbym się dowiedzieć na jakiej podstawie wyłoniłeś tych 2 pretendentów? w wyborze głośników liczą się tylko i wyłącznie własne wrażenia dzwiekowe(no chyba że kupujesz mebel), wypadało by mieć chociaż jakieś pojęcie jak coś brzmi, lub też mieć jakiś punkt odniesienia. Bo nawet jak bym napisał że b&w są przestrzenne mają świetny bas, zbyt jasną góre itp. to może się okazać że wg ciebie sprawa wygląda zupełnie inaczej. Dlatego jak narazie mogę się ograniczyć tylko do pomocy w zakresie dobrania odpowiednich modeli na odpowiednim stanowisku! 602 na przód i 600,601 na tył to rozwiązanie z całą pewnością niedobre

Pozdrawiam

Jeżeli podałem konkretne pytanie i określiłam konkretny rodzaj sprzętu to widocznie tak musi być.

Napisałem półkowce - BO MAJĄ BYĆ PÓŁKOWCE.

Proszę tylko o wrażenia z odsłuchów i ewentualnie coś o mieszaniu tych 2 firm.

Jeszcze jedno - stwierdzenie że mam sobie sam posłuchać jest słuszne - ale jeżeli by dalej prowadzić ten tok myślenia to forum to byłoby niepotrzebne.

Ja nie mem miejsca na duże kolumny i chcę uzyskać najlepszy efekt przy kasie żędu 7-8 kawałków i założeniach podanych na początku.

Proszę państwa nie jest sztuką radzić komuś kto ma doskonałe warunki i nieograniczoną kasę.

Sztuką jest tak poradzić , aby ktoś kto ma małe pomieszczenie , konkretną kasę i jednach chce dobrze słuchać - aby był zadowolony i miał uczucie że kasa nie poszła w błoto (ja nie będę miał drugiej szansy na wymianę sprzętu).

Spodziewam się iż ludzie z tego forum robią eksperymenty i zięki temu mogą mieć takie doświadczenia.

Sorry, że w poprzedniej wypowiedzi się wkurzyłem, ale wydaje mi się iżpogląd kasa/do/możliwości jużsobie wyrobiłem - teraz zależy mi na tym czego się nie da wyczytać - praktyczne wrażenia z odłuchu w realnych warunkach

Moj wpis nic nie wniesie w temat, tym niemniej...

Przypuszczam, ze mialo byc B&W VERSUS JBL

VIA sugeruje, ze ktos planuje wykorzystac JBL do podlaczenia B&W - jakies nowe kable?

Veni VIDEO (DVD) vici? ;)))

Adamu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.