Skocz do zawartości
IGNORED

sennheiser hd 500 ktoś zna ?

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie czy ktoś miał okazje ich słuchac i wie co te słuchawki są warte - cena wskazuje że to raczej budżetowy model ale nazwa może sugerowac związek z dobrą serią 500, waham się czy kupić Philipsy 890 czy dołożyć troszkę do tych SH

https://www.audiostereo.pl/topic/8991-sennheiser-hd-500-kto%C5%9B-zna/

Posiadałem kiedyś ten model. Są to słuchawki z bardzo mocnym basem. Moim zdaniem jest go za dużo. Bardzo trudno je napędzić. Słuchałem z wyjścia starego wzmacniacza Sony. Nie potrafił ich chyba porządnie wysterować. Przez co grały ciemnym dźwiękiem. Wrażenie jak za kotara. Zdecydowanie poprawiła się jakoś dźwięku gdy podpiąłem je do wzmaka słuchawkowego. W tym wypadku było bardzo dobrze.

Odczułem większą poprawę gdy 500-tki podpiąłem do HV-1. Niż późniejszą zmianę z hd 500 na 600.

W twoim przypadku jeśli to możliwe przetestowałbym czy wzmacniacz je pociągnie.

Zaleta ich jest wygoda no i są pancerne.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pytaj. Mam nadzieje ze trochę pomogłem.

>Krystian Mayer

dzieki za info ale czy na pewno mówimy o tym samym modelu ?

chodzi mi konkretnie o te słuchawki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a wyglądają mi one na stosunkowo nowy model w ofercie sh chyba że sie mylę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odsluchaj je jesli masz mozliwosc. Moze taki sposob prezentacji dzwieku bedzie ci odpowiadal. Przeszukaj jeszcze archiwum bylo bardzo duzo na temat tego modelu Philipsa. A do czego chcesz te sluchawki podlaczyc.

na razie miałyby śłużyć do późnonocnych odsłuchów kiedy mam ochotę sobie czegoś troche głośniej posłuchać bez robienia pobudki w domu - na samym poczatku bedą podpięte do glośnikowego wyjścia w amplu h/k, ale chce kupić jakiś stary dobry cd z wyższej półki (jeszcze sie nie zdecydowałem jaki) z dobrym wyjściem słuchawkowym (słyszałem np. że sony ES są całkiem niezłe) a docelowo jakiś wzmak słuchawkowy jeśli uznam że słuchanie w nausznikach mnie bawi.

Z odsluchem może byc problem słuchałe prawdzie kilku słuchawek w media markt ale tam są podpięte do jakiejś dziury w ścianie i wszystkie grają tak samo tzn. koszmarnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.