Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana mf100 na mf50 ?

neskafe

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam!

niezbyt dokładnie się wyraziłem:

po prostu mam gramofon z mf100, ale igłę szlag trafił, a nowa to 50pln a teraz nie mam nic kasy.

mam za to całą wkładkę mf50, ale nie wiem czy to można od tak sobie wymienić bez groźby uszkodzeń?

jeszcze raz dziękuję!!!!!!!!!!!

Obejrzyj jeszcze raz tę wkładkę. Uważnie. Nie Mf 50 a Uf 50. Jest to wkładka piezoelektryczna i do tego zdaje się mono. W każdym razie używałem jej wiele, wiele lat temu w jakimś monofonicznym gramofonie. Robiąc w zeszłym roku porządki odgrzebałem i igłę, i wkładkę z igłą - zdaje się nawet nie używane - ale już się pozbyłem. Na Twoje szczęście nie da się jej zamocować w miejsce MF 100 i podobnych, bo mogłoby to sie źle skończyć dla przdwzmacniacza gramofonowego, bo te wkładki dają znacznie mocniejszy sygnał niż wkładki typu MM (do nich należą wkładki Mf sto ileś tam). Co nie zmienia faktu, że niektóre gramofony z takimi wkładkami podłącza się do wejścia phono (gramofonowego) tak samo, jak gramofony z wkładkami MM. Ale wynika to stąd, iżmaja one wbudowany przed wyjściem układ modyfikujący sygnał z tej wkładki i upodobniajacy go do sygnału z wkładki MM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.