Skocz do zawartości
IGNORED

Crimson CS610C - I'm in heaven

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

gutten

No cóż, moje doświadczenia z Jolidą są bardzo podobne. Dodam tylko, że mój obecny wzmak gra bardzo podobnie (fajne wokalne, ładne do klasyki, ale słabawy bas). Niestety, dodatkowo lampy 6550 są przy tym dość - powiedziałbym - słabowite. Przy KT88 jest za to więcej basu i poweru, ale mniejsza przejrzystość i gorsza sterefonia, także trzeba zdecydować się na kompromis brzmieniowy. Do tego też nie pasują Red Dawny - są za jasne i za lekkie, do tego wyszczuplają bas. Przy Twoim obecnym systemie Jolida chyba nie jest tym.

W zasadzie Jolida potrzebuje też dobrego, muzykalnego i konkretnego źródła - u mnie dobrze zagrało dopiero z Ikemi. Wcześniej z Coplandem 289 i Marantzem 17KI coś tam to nie było to.

Pzdr

broy - z którym? baltlabem, czy romulusem? Ciekaw jestem bo jadę na CD17II, a miałem przez chwilę Meridiana 506.20 no i mam wrażenie, że Marantz mimo, że ładnie gra i śpiewa, to nadmiernie ożywia dźwięk gdzieś w górnej części srednicy chyba coś podbija. Jakie miałeś różnice pomiędzy CD17KI, a Ikemi - interesuje mnie głównie na Romulusie, bo Delta Studio 6L6 gra podobnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.