Skocz do zawartości
IGNORED

Stare CD przyjazne słuchawkom

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym postawić sobie przy łózku jakieś grające pudełko do słuchania na słuchawkach. Wiem, że najlepiej byłoby kupić wzmacniacz słuchawkowy, ale najchętniej ograniczyłbym się do jakiegoś starego CD z drugiej ręki z dobrym wyjściem dla moich Philipsów 890. Nie wiem jednak, w których modelach wzmacniacz słuchawkowy jest na tyle dobry, żeby nie kłuło w uszy. Czy ktoś dysponuje taką wiedzą?

https://www.audiostereo.pl/topic/9081-stare-cd-przyjazne-s%C5%82uchawkom/

tez mam te philipsy :), podlaczylem do sony CDP-991 i jakos gra... do tego cd wygodny w obsludze. mechanika cicha i szybka.

w systemie gra troszke lepiej od kompa...ehem, no ale na sluchawkach jest ok.

jednak tutaj placisz te 200-250 zl dajmy na to, a za 350 masz juz wzmak sluchawkowy od raffula :).

jeszcze cd pozostaje...

Sluchaj, nie znam Twoich Philipsow. Moge Ci tylko powiedziec, ze sa rozne sluchawki jezeli chodzi o wysterowywalnosc z przedwzmacniaczy (CD), oslabionych koncowek mocy (gros wzmacniaczy) czy odrebnych wzmacniaczy sluchawkowych (niewazne, built-in czy standalone). Moj przyklad: chcialem kupic senny 580, a kupilem 590 bo mialem zamiar uzywac ich ze wszystkim. Mysle ze impedancja sluchawek nie stanowi kompletu parametrow, ktory moze dac Ci odpowiedz na pytanie czy sluchawki dobrze zagraja z wyjscia CD.

Jezeli mialbym strzelac w ciemno, zatknalbym te filki do jakiegos Esprita Sony. Ja takiego wybralem, po kilku odsluchach do swoich sluchawek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.